Matiz 0,8 Szarpie podczas przyśpieszania...

13 Cze 2013, 11:29

Witam, od wczoraj mam problem otóż, najczęściej przy przyśpieszaniu na biegach 1,2,3 bardzo szarpie mi autem, (coś w stylu jakby auto było przyczepione łańcuchem do drzewa) :) raz dostaje mocy a raz spada moc i nie chce przyśpieszać..., i czasem jest tak że max mogę jechać 60km/h a gdzieś po minucie go odblokowuje i przyśpiesza. Dzisiaj przeczyściłem palec w kopułce jest odrobinę lepiej ale jednak dalej szarpie. Nie chce się brać za niepotrzebne koszta przykładowo wymieniając świece i kable oraz całą kopułkę, jak może się okazać że walnięty jest Filtr paliwa. Czy mam rację? Proszę o pomoc jak zdiagnozować usterkę i jak ją naprawić. z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam.
Warson
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

13 Cze 2013, 12:10

Sprawdź sygnał z MAP-sensora lub go podmień na próbę.
andrzej_124
Stały forumowicz

13 Cze 2013, 15:05

Dzięki za odpowiedź ale jestem laikiem w tych sprawach i nie wiem co to w ogóle jest...
Warson
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

13 Cze 2013, 15:18

Ja też nie wiem , ale myślę że oboje dowiemy się tutaj : http://www.google.pl/#sclient=psy-ab&q= ... 06&bih=866 .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak samochody autonomiczne zmienią nasze miasta?
    Samochody autonomiczne mogą całkowicie zmienić sposób przemieszczania się po miastach. Nie jest to odległa perspektywa – badanie przeprowadzone na zlecenie Renault Polska przez Kantar TNS wykazało, że większość ...
    Widzisz wypadek? Nie bądź gapiem!
    Kiedy na trasie, którą przejeżdżamy, wydarzy się wypadek, wielu kierowców zwalnia, by przyjrzeć się miejscu zdarzenia, a nawet je sfotografować czy sfilmować. Może to utrudnić pracę osobom udzielającym pomocy, ...