Citroen Xsara II - problem z gazem

08 Cze 2013, 16:00

Witam.
Od jakiegoś miesiąca jestem posiadaczem Citroena Xsary II 2002r benzyna+lpg. Z początku autko chodziło bez problemu, ale po jakimś czasie zaczęła palić się pomarańczowa kontrolka pracy silnika i wtedy miałem problemy z jazdą na gazie. Nie wiem od czego to zależy, ale raz się ona świeci, raz nie. Na benzynce samochód jeździ super, 0 problemów. Byłem na stacji z gazem, na której zamontowany został gaz, dwa razy coś robili, auto jeździło na gazie przez 2 dni świetnier, ale potem znów zaczęły się problemy. Występują one przy ruszaniu lub nawet, gdy stoję na czerwonym świetle, wtedy samochód zaczyna tracić obroty i albo po dodaniu gazu gaśnie albo sam, bez dodania, a wszystko dzieje się, gdy te obroty zaczynają wariować.
Dodam tylko, że jadąc na benzynie, tego problemu nie ma.
Fr3sh
Obserwowany

Auto: Citroen Xsara II
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

11 Cze 2013, 14:04

Fr3sh napisał(a):Byłem na stacji z gazem, na której zamontowany został gaz, dwa razy coś robili, auto jeździło na gazie przez 2 dni świetnie

Nie mogłeś zapytać co zrobili że jest lepiej?
Tankujesz dobry gaz?
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

12 Cze 2013, 16:58

Z tego co pamiętam, to podłączyli swój laptop do samochodu i usuwali błędy z komputera auta, w sumie tyle.

Byłem już na kilku stacjach i problem jest taki sam.
Fr3sh
Obserwowany

Auto: Citroen Xsara II
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne hamowanie w warunkach zimowych
    Podczas zimowej pory roku, wielu kierowców doświadcza wydłużonej drogi hamowania na nawierzchniach pokrytych śniegiem lub oblodzonych. Czy jednak wszyscy zastanawiają się, co dokładnie wpływa na odległość, jaką pokonuje ...