Witam, po przeczytaniu krotkiego informatora na temat ubezpieczen (przyklejony temat) przystapilem do zalozenia tematu. Mianowicie chodzi o OC.
W poniedzialek dokonam zakupu Hondy Civic.
1995r
1,6
114km
5d
Chce je ubezpieczyc na:
-matke - wlasciciel
-siebie - wspolwlasciciel.
Matka ma prawo jazdy okolo 15-20 lat, jest wspolwlascicielka od jakis 5 lat innego samochodu.
Ja mam 20 lat i prawo jazdy od 1,5 roku. Obylo sie bez wypadkow, do tej pory nie posiadalem samochodu.
Doradzcie mi gdzie bedzie mozliwie najtaniej. Gdzie pytac, z kim rozmawiac, gdzie w ogole szukac. Kalkulatory OC moim zdaniem sa bezuzyteczne poniewaz w praktyce kwoty te nie pokrywaja sie z tym co slyszymy u ubezpieczyciela. Gdzies wyczytalem ze najlepsza opcja dla mnie bedzie samopomoc poniewaz cytuje " Istnieją także na rynku ubezpieczyciele (Samopomoc), którzy w takiej sytuacji obliczają składkę biorąc pod uwagę jedynie zwyżki i zniżki dotyczące starszego i bardziej doświadczonego ze współwłaścicieli.".
Znajoma przy podobnym przypadku ( wspolwlascicielka miala prawo jazdy kilka dni) dostala najlepsza oferte bodajze z
generali.
Z gory dziekuje za udzielona pomoc i przepraszam jezeli powielam temat, mimo wszystko uzylem opcji szukaj, byc moze nieudolnie.