REKLAMA
Witam!
Po złomowaniu mojego seicento czeka mnie zakup nowego samochodu, a budżet w którym chciałbym się zmieścić to 15 tysięcy złotych (aczkolwiek gdyby udało się coś w okolicach 12-13 byłoby cudownie).
Jeśli chodzi o cechy samochodu:
- cena j/w (chyba że trafi się coś baaardzo wyjątkowego, to rozważę drobną dopłatę)
- rocznie przejeżdżam 5-10 tysięcy kilometrów (czyli tylko benzyna wchodzi w grę)
- ważna dla mnie byłaby tania eksploatacja samochodu
- nie zależy mi zbytnio na dużej mocy, trasy które pokonuję raczej nie sprzyjają szaleństwom, a i ja raczej nie jestem Kubicą
- chciałbym, aby samochód ładnie się prezentował (wtedy jakoś bardziej chce się o to auto dbać)
- Hatchback 3-drzwiowy
Jeśli chodzi o modele które wstępnie wypatrzyłem to jest to:
- Audi A3 8P (tu nie jestem pewien kosztów eksploatacji, ale wygląda wg. mnie świetnie)
- Seat Ibiza IV (tu chyba nie mam jakichś wątpliwości, bo eksploatacja raczej tania, nie wiem na ile realny jest zakup około 15 tysięcy takiej ibizy)
- Volkswagen Golf V (trochę gorszy wygląd, ale ceny zachęcające, również czekam na opinie)
- Mazda 2 II (tu zastanawiam się jak z miejscem z tyłu, bo tak na pierwszy rzut oka wygląda na dwuosobowe )
Czekam na opinie na temat wyżej wymienionych jak również na wasze propozycje, może coś mnie zachęci!