Witam,
Chcę kupić ładny i w miarę wyrozumiały dla portfela samochód, a że się na nich znam "tak sobie", postanowiłem zapytać. Autko służyłoby mi głównie do dojazdów do pracy i jazdy w mieście, okazyjnie jakiś wyjazd na narty
![Smile :)]()
Budżet jest jaki jest i chciałbym, żeby nie został
drastycznie przekroczony przy zakupie (tzn kilka stów w tę czy tamtą nie zrobi różnicy), do tej pory przyglądałem się:
BMW e46 - ładna, masywna maszyna, obawiam się jednak cen części i kręconych liczników. Jestem w stanie dostać coś w rozsądnym stanie za te pieniądze? Opłacalny zakup?
Renault Megane II hatchback - śliczne, świetnie wyposażone autko, tu jednak chodzą wieści o słabej elektronice i... to chyba tyle. jakoś nie mam większych obaw patrząc na oferty
Opel Astra II hatchback - nowoczesny, popularny, polecany, ale... o ile z zewnątrz nie mam zastrzeżeń co do wyglądu tak wnętrze, a jeździłem, moim zdaniem wykonane jest "po kosztach" i brzydko.
Peugeot 307 - chyba jeden z najmniejszych gabarytowo konkurentów, jak w nich z silnikami? Słyszałem mało pochlebne opinie
Seat Toledo II - mając okazję przejechać się jego bratem - cordobą - większych obiekcji mieć nie mogę. jest po prostu "ok"
Alfa Romeo 147 - "czarny koń" zestawienia i czarna magia w mojej głowie. Podoba mi się, ale nie mam pojęcia czego się po alfach można spodziewać. Przypuszczam, że części nie będą tanie.
Tyle póki co, marka samochodu ma drugorzędne znaczenie
![Smile :)]()
Auto musi mi się spodobać i być mniej-więcej tych samych rozmiarów co modele powyżej. Wielkie dzięki za każdą pomoc!