Max 4 letni samochód do 30tyś zł

11 Lip 2013, 10:31

Witam wszystkich,

Przymierzam się do kupna samochodu ale jako, że nie jestem fanem motoryzacji i nie jestem na bieżąco z autami proszę o pomoc w wyborze czterech kółek :)

Mój budżet to około 30tyś. Chciałbym aby samochód nie był starszy niż 4 lata i preferuje benzynę. Samochód średni typu hatchback. Fajnie jakby miał taki lekki sportowy zarys ale był w miarę obszerny jak na tą klasę (dziecko w drodze ;)).
Do tej pory myślałem o Citroenie C4, Kia Ceed lub jakiś Seat Leon/Ibiza, Mazda 3. A może jakaś Honda?
Co byście z tego z góry skreślili a co jeszcze polecili do rozważenia?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc i opinie.
gordonek
Nowicjusz

11 Lip 2013, 19:21

Ja bym szukał Hondy Civic 1,8/140KM - świetny silnik, mało pali i się nie psuje.
Dodam od siebie jeszcze Fiata Bravo - bardzo fajne i porządne auta.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

14 Lip 2013, 14:16

Tez myslalem o Hondzie 1,8/140KM tylko czy za 30 tys dostanie sie jakis pozadny egzemplarz
Adicek
Nowicjusz

Miejscowość: Radzionków
Auto: Chevrolet Lacetti 1.6 SX

14 Lip 2013, 22:23

Fiat Bravo bedzie idealny. Jak na kompakta to jest to naprawdę przestronne auto. Szeroki, z tyłu dużo miejsca, duży bagażnik. Z tego co wymieniłeś będzie najlepszy. Dużo jest ich na rynku, ale ciężko trafić dobrą sztukę (ale to chyba problem z każdym autem). Japończyki bym odpuścił: serwisowanie, części strasznie drogie, a chyba będziesz miał na co wydawać pieniądze...
sandomingo
Nowicjusz

Auto: Renault Megane
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

16 Lip 2013, 12:11

Fiat Bravo to bardzo dobry wybór jako kompakt z silnikiem benzynowym,ale w tym budżecie równie fajnie sprawdzi sie także Seat Leon II- to właśnie moja propozycja dla Ciebie.
Turbopama
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
Auto: BMW M3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2UR-GSE - Lexus
    Pozostajemy w świecie V-ósemek. Z silników tego typu bardzo chętnie korzysta również Lexus. Japońska marka powszechnie stosuje takie motory w autach sportowych. Flagową jednostką Lexusa jest obecnie wolnossący ...