Sedan do 20k

15 Lip 2013, 00:49

Witam. Szukam samochodu do 20.000zł. Najlepiej sedan, bardzo ewentualnie może to być hatchback :) Nie będę robił dużych przebiegów, więc silnik na benzynę byłby ok. Rocznik jest dla mnie sprawą drugorzędną - wolę starszy samochód, ale w lepszym stanie.
Wiadomo, że chciałbym jak wszyscy - niskiej awaryjności, tanich części, niskiego spalania. Zależy mi też na ładnym wyglądzie samochodu. Co polecacie do podanej kwoty? Jeśli dokładając 2-3 tysiące będzie można kupić coś znacznie lepszego, to jestem gotów dołożyć.
Myślałem o Audi A4, albo BMW E46.
Dodam, że nie chcę nastawiać się na jeden konkretny samochód, tylko mieć upatrzone 3-4 i spokojnie przeszukiwać internet w poszukiwaniu odpowiadającego mi egzemplarza, od osoby prywatnej, bo wolałbym uniknąć zakupu w komisach albo od handlarzy.
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
Cinoj
Nowicjusz

Miejscowość: PL

15 Lip 2013, 18:15

Może ktoś jednak pomoże?
Cinoj
Nowicjusz

15 Lip 2013, 18:48

BMW e46 można spokojnie szukać w tej kwocie

Od siebie dodam:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - auto straciło dużo na wartości przez to, że to koreaniec więc relacja cena/wiek bezkonkurencyjna, a tak na prawde to bardzo porządne bezawaryjne auto
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - auto dające sporo frajdy z jazdy i podobnie do hyundaia bezawaryjne
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

16 Lip 2013, 13:07

A co powiesz o Octavii lub nowszej wersji Mondeo czy passacie B5? do tej kwoty znajdziesz bardo zadbany egzemplarz,wiec warto,a sam samochód będzie raczej niezawodny.
Turbopama
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
Auto: BMW M3

16 Lip 2013, 14:48

Do Skody nie mogę się przekonać, sam nie wiem czemu.
VW to bez wątpienia świetny samochód, ale odnoszę wrażenie, że ciężko może być znaleźć coś w dobrym stanie.
Mondeo - tak, go biorę poważnie pod uwagę.
Cinoj
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Juke Fun Edition - seria limitowana
    Nissan wprowadził do oferty nową edycję specjalną miejskiego crossovera Juke, stworzoną dla tych, którzy wyrazić swoją osobowość poprzez wyjątkową, oryginalną stylizację nadwozia i wnętrza swojego samochodu. Juke Fun ...