Mazda 2015 2.2 diesel - Nie wykryty ciśnienia doładowania.

16 Lip 2020, 08:05

Dzień dobry.

Mama mazda 6 2015 rok 2.2 150 KM

Dopiero co ja sprowadziłem.

Moc jest ale nie do końca, tak jakby coś ją blokowało, niekiedy popuszcza i czuć że jest delikatnie mocniejsza.

Po dłuższym przeciąganiu samochodu wyskoczył błąd: P2262/07E8 " Nie wykryto ciśnienia doładowania turbosprężarki/sprężarki dołdowującej - usterka mechaniczna.

Samochód został sprowadzony z uszkodzonym silnikiem mechanik mi wymienił silnik, ale nie wiem co to może być.

Proszę o pomoc.
loret
Początkujący

17 Lip 2020, 14:37

Sprawdź wzrokowo powiązaną wiązkę przewodów i złącza być może coś nie kontaktuje. Przyjrzyj się dokładnie, czy nie ma uszkodzonych elementów i czy nie ma złamanych, wygiętych, wypchniętych lub skorodowanych styków złącz. Tu problemów może być kilka jak np. uszkodzony zawór regulujący ciśnienie turbiny.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Mitsubishi Mirage wybrany Samochodem Roku 2013
    Nowy, miejski model Mitsubishi Mirage (w Europie znany jako Space Star) otrzymał tytuł "Car of the Year " za rok 2013, podczas gdy Pajero Sport wygrał w kategorii "Najlepszy samochód typu SUV 2WD z silnikiem benzynowym", ...