Mazda 3 1.6 czy Kia Ceed 1.6

21 Lut 2016, 11:37

Po wielu poszukiwaniach praktycznie ograniczam się do tych dwóch modeli. Oba szukam w benzynie w silnikach 1.6.
Mój budżet to 15-17tys.
Czy w tej cenie w ogóle warto interesować się tymi autami? Mazda tylko sprowadzana i problemy z korozją. Kię w tej cenie trudno znaleźć, będę musiał szukać dobrej okazji i często auta poflotowe, też problemy z korozją. Większych problemów oba auta nie mają, przynajmniej nie znalazłem.
Powtarzam pytanie z poprzedniego tematu: ile zostawić wolnych środków przy zakupie takiego auta? 2-3tys wystarczy?
kolekcjoner
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 07 2007
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: nie mam

21 Lut 2016, 12:00

Na cee'da 1,6 za mały budżet także zostaje Mazda z tych dwóch.

3tys. na pakiet startowy wystarczy ale pytanie co będzie trzeba naprawić w określonym egzemplarzu.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gdzie nie warto tankować LPG? Wysokie ceny Autogazu!
    Miałem okazję w weekend wybrać się w góry a dokładniej w Karkonosze. Podróż oczywiście z Warszawy trasą A2 następnie A1 i S8, a dalej kawałek A4. Ceny w Warszawie LPG były na poziomie 2,10 - 2,18zł. Jednak na ...
    Co należy okresowo sprawdzać w samochodzie?
    Nie znalazłem na forum podobnego tematu, a myślę że może on pomóc innym użytkownikom/kierowcom w ustaleniu tego na co powinni zwracać uwagę okresowo podczas eksploatacji samochodu. O pewnych rzeczach zapominamy czasem ...