Samochód dla żony

20 Lut 2016, 16:45

Witam,
ponieważ moje potrzeby i potrzeby mojej żony w kontekście kupna samochodu nie pozwalają na wybór kompromisowy - chciałbym jej kupić drugie auto.

Jej wymagania:
- 5-drzwiowy
- klimatyzacja
- bagażnik +/- 500 litrów
- opływowe kształty (dla niej Mercedes-Benz W124 jest kwadratem i takich aut nie chce)

Cena maksymalnie 9999,99 zł (z ewentualnymi naprawami, które wyjdą przy pełnej diagnostyce). Mile widziane propozycje, które nie gniją (samochód pewnie będzie miewał dłuższe postoje pod chmurką).

Środek transportu jest jej potrzebny na wycieczki do koleżanek (w mieście) i na krótkie wycieczki z dwójką dzieci (do 50 km). Prawo jazdy ma od niedawna więc im mniejszy silnik tym lepiej dla budżetu.
Nequrian
Nowicjusz

Auto: Daewoo Tico
Paliwo: Benzyna + LPG

21 Lut 2016, 13:07

Czyli na samo auto masz max 8000-8500zł,ja bym popatrzył na Audi A3,VW Golfa IV czy Citroena Xsarę.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie wykonać manewr wyprzedzania?
    Wyprzedzanie to niebezpieczny manewr, który polega na przejeżdżaniu obok pojazdu lub innego uczestnika ruchu poruszającego się w tym samym kierunku. W Polsce związane jest to najczęściej z chwilową zmianą pasa ruchu ...