Mazda 3 2007 - Używane opony zimowe 17" - opinia o oponach.

09 Lis 2021, 17:28

Witam.
Czas na wymianę opon na zimowe w Mazda 3 2007 2.0 benzyna 150km wersja kintaro. Felga 17". Rozmiar opon 205/50/17. Niestety 2 sezonowe opony (jakiś chińczyk) nie przetrwały próby czasu i guma spękała. Z racji ograniczonego budżetu znalazłem na OLX takie:

[link do oferty na Olx wygasł]

Prosił bym o opinię na ich temat, ewentualnie propozycję lepszych? Górna granica to te 650 zł z przesyłką.

Z góry dziękuje :)
king89yaku1
Obserwowany

09 Lis 2021, 18:14

Na zdjęciach wyglądają ok, jak masz niedaleko to możesz podjechać i zobaczyć. Nie wiem czy w tym budżecie coś lepszego znajdziesz.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Lis 2021, 18:18

Właśnie mam daleko... 500km.
Za 800 zł znajomy wulkanizator zaproponował mi (nie pamiętam producenta ale nie był to jakiś chińczyk) opony z podobnym bieżnikiem (coś koło 5,5mm bieżnika) jednak opony były z 2015.

Czyli jak nie znajdę nic lepszego brać?

Dziękuje
king89yaku1
Obserwowany

09 Lis 2021, 18:50

Raczej będzie ciężko coś znaleźć, a tu jeszcze widziałem że wystawia FV. Moim zdaniem jeżeli są faktycznie w stanie jak na zdjęciach to warte swojej ceny.

Chińczyki używki sobie odpuść. Jak już używka do raczej z wyższej półki.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czeka cię wymiana opon? Pamiętaj o zasadzie 3P
    Szukasz nowych opon i nie wiesz, jak je wybrać? Planujesz wymienić zimówki na letnie i nie wiesz jak znaleźć profesjonalny warsztat, który ich nie zniszczy? Jak odróżnić ten profesjonalny serwis od przypadkowego? ...
    Toyota Corolla AE86 "Hachi-Roku" (1983–1987)
    To najsłynniejsza, kultowa odmiana. Uwieczniono ją nawet w japońskiej mandze, a następnie w serialu anime, "Initial D". To historia młodego chłopaka, który przeżywa swoje przygody za kierownicą tylnonapędowego modelu ...