REKLAMA
Cześć,
od 3 dni jestem w posiadaniu Mazdy 3 2.0 150 km. Przy zakupie zauważyłem, że lusterko wewnętrzne nie ma obudowy i znalazłem ją w schowku. Myślałem, że po zakupie założę sobie to i nie będzie problemu. Wczoraj jechałem w deszcz i wycieraczki były ustawione w trybie auto, który jednak nie reagował. <płacze> Przy manualnym przełączeniu na szybsze tryby wycieraczki działają. Z tego co wyczytałem na forum, to wycieraczki reagują na sygnał wysyłany przez czujnik deszczu. Światła działają ok, włączają się automatycznie.
Wyczytałem na forum, że należy:
1. Sprawdzić bezpieczniki. - są ok
2. Sprawdzić przyklejenie czujnika deszczu/zmierzchu przy przedniej szybie, czy żel się nie odkleił. - moim zdaniem nie jest dobrze wklejony, proszę o opinię
3. Wymienić BCM – czy to jest moduł komfortu? Nie wiem gdzie jest to zlokalizowane.
Co jeżeli to nie pomoże?
Czy możecie ocenić proszę czy to jest odpowiednio wklejone lusterko na szybie i czujnik deszczu? Obawiam się, że może to nie być odpowiedni osprzęt dla Automatycznych wycieraczek, ponieważ wydaje mi się, że lusterko znajduje się za nisko. Z drugiej strony znalazłem sensor deszczu na allegro, który tak właśnie wygląda.
[link do oferty na Allegro wygasł]
ZAŁĄCZNIKI