Mazda 3 BM. Warto?

20 Wrz 2019, 10:37

Witam.
Będę musiał kupić w niedługim czasie autko. Zastanawiam się nad Mazdą 3 BM 2.0 165km manual. Auto ogólnie bardzo dobre tylko jest jeden poważny minus który mi spędza sen z powiek: "RDZA!". I tu moje pytanie. Czy da się M3 w jakiś sposób zabezpieczyć, aby autko pojeździło parę latek nie martwiąc się o ten przykry problem? Nie chce się wykopać w samochód, który za 4 lata nikomu nie odsprzedam.
Z góry dzięki za pomoc :)
vsoft
Nowicjusz

Auto: Aston Martin DBS
Silnik: V12
Paliwo: Inne
Rok produkcji: 1912

20 Wrz 2019, 16:11

vsoft napisał(a):Czy da się M3 w jakiś sposób zabezpieczyć, aby autko pojeździło parę latek nie martwiąc się o ten przykry problem?

Tak i z tego co pamiętam to nawet w salonie PL pojawiła się opcja, żeby nałożyć dodatkową ochronę na podwozie.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

20 Wrz 2019, 17:12

Dzięki za odpowiedź. Pytałem jednak bardziej pod kontem takim, czy takie zabezpieczenie jest coś warte i spełnia swoją funkcję?
vsoft
Nowicjusz

Auto: Aston Martin DBS
Silnik: V12
Paliwo: Inne
Rok produkcji: 1912
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Jak bezpiecznie korzystać z pobocza?
    Pobocze zajmuje trzecią pozycję wśród miejsc, gdzie najczęściej dochodzi do wypadków drogowych(1). Choć przepisy jasno określają, kto i w jakiej sytuacji może poruszać się po poboczu oraz kiedy można zatrzymać ...