Mazda 6 do 10k - coś się znajdzie?

26 Lip 2019, 17:37

Witam, przymierzam się do kupna swojego 1 auta i w oko mi wpadła mazda 6 w sedanie oczywiście benzyna 2.0. Wcześniej miałem zamiar kupić audi a3 8l 1.8t, ale chyba po dłuższym przemyśleniu stwierdzam, że mazda ogólnie wydaję się lepiej wyposażona/praktyczniejsza...Za 9-10k dam radę kupić jakiś w miarę solidny egzemplarz ? Słyszałem, że w wersji przed liftem trochę łapie rdze, dlatego wolałbym tą po liftcie, ale wiadomo nie wiem czy te 9-10k wystarczy? Prosiłbym też abyście napisali mi na co szczególnie zwracać uwagę przy kupnie i oglądaniu go, z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. :)
Pangea
Nowicjusz

26 Lip 2019, 19:54

Pangea napisał(a):Słyszałem, że w wersji przed liftem trochę łapie rdze

To zależy przed którym liftem, bo generalnie to każdą mazdę "troche łapie rdza" nawet taką za 30-35 tys zł też trzeba poprawiać i konserwować, więc o czym tutaj rozmawiać

za10 tys to szukaj takiej żeby wogóle się nadawała do jakiejkolwiek jazdy

:mrgreen:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

26 Lip 2019, 22:00

No już chyba trochę przesadzasz, bo jest sporo ogłoszeń do tych 10k , wiadomo nie kazde ogłoszenie jest warte uwagi, ale nie popadajmy w skrajność. :/
Pangea
Nowicjusz

27 Lip 2019, 10:12

to jak jest sporo, to jaki masz problem ?
jechać i zabierać
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

27 Lip 2019, 12:06

Przeczytaj moje pytanie i wtedy możesz wrócić...Nie pytam o to czy jest dużo ogłoszeń czy mało tylko na co mam zwracać uwagę przy zakupie itp.I czy 10k jest adekwatną ceną do polifta (2005+), bo wiadomo przecież ze nie moge sugerować sie w 100% cenami ogłoszeń, dlatego też pytam o to osoby bardziej doświadczone.
Pangea
Nowicjusz

27 Lip 2019, 12:21

Mam do sprzedania akurat mazde 6 i tez bierza ja rdza ale jak na swoj wiek to nie ma tragedii w dodatku z rocznym gazem jakbys był zainteresowany to prosze o kontakt dam wiecej informacji. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
paciep
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 09 2014
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Mazda 6 I
Silnik: 1.8 120KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Opel Ampera, samochód elektryczny podbija Europę
    Ampera – rewolucyjny elektryczny model Opla – to zgodnie ze statystykami sprzedaży z maja 2012 najlepiej sprzedający się w Europie samochód elektryczny. Ten niezwykły pojazd – mający ponad 20-procentowy ...