Mazda 3 - czy warto inwestować w ten samochód?

05 Maj 2023, 13:11

Krótko i na temat. ;)

Mazda 3
Rok: 2015
Nalot: 200kkm
Silnik: 2.0 / 165KM

Warto zainwestować? Czy rdza jest jeszcze sporym problemem w tym roczniku ?
Marek202
Nowicjusz

05 Maj 2023, 13:39

Bardzo fajne auto i moim zdaniem jak w dobrym stanie to warto. W tym modelu jakiś większych problemów z rdzą jeszcze nie było z tego co wiem. Silnik bardzo fajny i w miarę ekonomiczny.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

05 Maj 2023, 13:54

Ogólnie autko jest w dobrym stanie, ma małe odpryski i zadrapania tylko. Obawiam się tylko o silnik, ma już te 200kkm to ile jeszcze pojeździ? :D
Marek202
Nowicjusz

05 Maj 2023, 14:55

Silnik jest bardzo prosty konstrukcyjnie jak na te roczniki, można brać bez obaw
Upewnij się tylko czy nie jest ze stanów i czegoś grubszego w przeszłości nie było, ten model bardzo często się sprowadzało
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

05 Maj 2023, 14:56

Kolego Marku,jakie wady są wytykane Mercedesowi W210?! Rdza,rdza,rdza,ruda szmata.No to jakim cudem,gdy podjechałem do spawacza w celu diagnozy i sprawdzenia wydechu,gdy wszedł pod moje auto krzyknął,o k...wa?!Panie,czegoś takiego nie widziałem,Mercedes W210 z blacharką jakby dopiero opuścił fabrykę?! Nie widzę by kiedykolwiek palnik to auto tknął,nawet progi masz pan oryginalne,auto ma 25 lat,w ogóle nie tknięte rdzą.Mazdy rdzewieją?! Rdzewieją jak jasna ch...a,podobnie jak Mercedesy W210:) Czemu?! Ja wiem,wyobraż sobie,jeżdziesz zimą a potem kilogramy soli wozisz do następnej zimy,wymieszane z mułem,to jak mają auta nie rdzewieć?!Mazdy obecnie to Królowe jakości,niezawodności,jakości wykonania,to modele topowe pod tym względem,czesto myj tylko spód auta,nie tylko karoserię,zimą co kilka dni,bedziesz mógł mleko zbierać do wiader,woda z sola,to jak auta mają nie rdziwieć?!a zapewniam ,wczesniej dorobisz się tuzina dzieciaczków,niż Mazda rdzy:)Pytasz,czy warto inwestować w Mazdę?!Z za przednich błotników wygarnąłem po kilogramie mokrej słonej brei,to prawda,błotniki przednie miałem do wywalenia,tylko one,gdyby można było usunąć breję myjką,nawet one byłyby zdrowe,da się,gdy wypnę kierunkowskazy boczne,lanca i heja,przez 5 minut z za nich lała się brązowa,słona woda.Tutaj tkwi tajemnica nie rdzewienia,sprzedawca czesto mył tylko spód,dlatego błotniki ,,poszły,,.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

05 Maj 2023, 20:03

Marek202 napisał(a):Obawiam się tylko o silnik, ma już te 200kkm to ile jeszcze pojeździ? :D

Tak jak widzisz 2.0 Skyactiv potrafi zrobić i zapewne 500 000km , jak ktoś regularnie serwisował no to jaki problem
Jak ktoś nie dbał to i samochody często do 100 000km nie dojeżdżają :mrgreen: a jest dużo takich przypadków

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

toyman40
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Nowy Actros a’la Swanski - "Truck & Art"
    Nowy Actros jest znany nie tylko ze swoich osiągów i niskiego spalania, ale również z drapieżnego wyglądu i nowoczesnego designu. Paweł "Swanski" Kozłowski postanowił dodatkowo podkreślić te cechy pojazdu, ozdabiając ...

06 Maj 2023, 08:25

toyman40 napisał(a):Tak jak widzisz 2.0 Skyactiv potrafi zrobić i zapewne 500 000km

Nie ukrywam, że bardzo pozytywnie mnie zaskoczyłeś. :D
Dzięki za pomoc Panowie! ;)
Marek202
Nowicjusz