Mazda 3 - długość bagażnika

24 Lut 2021, 23:23

Witam,

Planuję kupić nowego hatchbacka i jednym z faworytów jest Mazda 3. Jednym z wymagań jest to, że w bagażniku musi zmieścić się mój rower. I tu pytanie - czy ktoś z forumowiczów mógłby sprawdzić i podać jaka jest długość bagażnika po złożeniu tylnych siedzeń, ale bez przesuwania przednich do przodu (czyli w normalnej pozycji do wygodnej jazdy)? Niestety w internecie podają jedynie pojemność bagażnika, bez faktycznych wymiarów.

Interesuje mnie wersja III hatchback, produkowana w latach 2013-2018

Dziękuje!
adrian8888
Nowicjusz

25 Lut 2021, 10:21

Patrzyłem trochę na te wszystkie wymiany i widzę, że nowa Mazda ma długość taką jak wcześniejszy model BL czyli długość bagażnika będzie bardzo podobna jak nie identyczna. Zobacz sobie na zdjęciu które znalazłem w necie. Tam całkowita długość po złożeniu tylnych siedzeń jest 1895cm tylko nie wiem czy w tym przypadku przednie siedzenia są odsunięte na maksa do tyłu.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie dojechać do wiosny?
    Jazda samochodem na jesieni, a szczególnie zimą wymaga większej uwagi, ostrożności oraz zadbania o stan techniczny pojazdu. Oto kilka rad jak jeździć, aby bezpiecznie dotrzeć do celu. Zadbaj o swój samochód ...
    Foteliki samochodowe dla małych pasażerów!
    Tylko 7% małych pasażerów podróżuje w odpowiednio zabezpieczonych fotelikach samochodowych, a do aż 40% poważnych wypadków z udziałem dzieci dochodzi podczas podróży krótszych niż 3 kilometry! ...