Mazda 3 kompakt z automatem

29 Sie 2020, 20:58

andrewb25 napisał(a):kupno raportu Carfax dla aut z USA to taki Must Be,

Raport carfax to koszt około 50zł.

Zamwić autotesto +skp i coś już wiadomo. Opłata za niewiedzę motoryzacyjną dokładnie taka sama jak np.u szewca albo stolarza czyli płacimy z wiedzę której nie posiadamy.

Reszta jest tak jak Kao napisał bezczelnością + problemem dla specjalisty.

O tyle jest to bulwersujące że w dzisiejszych czasach roszczeniowców od "wszystko mi się należy" nie można normalnie sprzedać auta bo wieczny problem nawet jako nie ma problemu.

P.s.

Rok temu w styczniu byłem wyciągnięty rodzynem podchodzacym pod auto wystawowe na oglądanie w śniegu i błocie 10km w jedną stronę. A że byłem pewny auta w 100% to pojechałem i... skończyło się tą samą śpiewką co przy tych mazdach.

Żenada.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

29 Sie 2020, 21:33

Dokładnie jest jak piszesz, ludzie sami tworzą sobie problemy których nie ma.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

29 Sie 2020, 21:54

Przepraszam ale naprawde nie wiem o co Wam chodzi.
1. Nikomu nie zabrałam kilka h. Może Wy oglądacie kilka h auto. Ja nie mam tyle czasu.
2. Nie kupię pierwszego auta, które widziałam od razu od ręki błyskawicznie, tylko dlatego, że "zabrałam" sprzedawcy 1h (sama jechałam zobaczyć auto 220km - te z 200 tys przebiegu. Caly czas je rozważam. Jakoś sprzedawca nie miał mi za złe że mu "zabrałam czas" - wszystko było w bardzo pozytywnej atmosferze. Auto jest idealne (jak na ten przebieg) Ale liczba jest znaczna i to mnie blokuje - czy to coś złego?
Przecież sprzedawcy liczą się z tym, że auto będzie oglądało iles osob, a kupi jedna? O CO WAM CHODZI! mam od razu wydac 50 tys na pierwsze aeto, bo zabrałam komuś czas? No nie wierze, dramat..dramat dramat.
3. Co do auta z USA - chcę zorientować się czy warto w ogóle brać raport, czy może auto jest trupem, pięknie zrobionym pod miernik?? (takie opinie tu czytałam, że tak bywa) - nie potrafię tego sama rozpoznać - co w tym złego, że wstępne rozeznanie chcę zrobić tu na forum? Chyba po to ono jest (tak mi się wydawało...) BTW raport z carfax to nie koszt 50zl, tylko ponad 200zł (lokalna historia +historia USA)
Jestem w szoku, że tak po mnie jedziecie. Ludzie!! Sami macie problemy! Sami macie węze w kieszeni. Wiecie jest takie bardzo mądre powiedzenie, które znakomicie sprawdza się w życiu - oceniamy innych swoją miarą.
Tak jak napisałam, nie chcę wydawać w CIEMNO na wszystkie Mazdy 3 z automatem. WIec probuje zrobic wstępna selekcję. Myslalam, że mogę liczyc na pomoc tu na forum. Niestety. Jakże sie mylilam. Co za czasy....Smutne!! Bardzo niefajne zachowanie z Waszej strony, calkowity brak empatii i bardzo proste ocenianie.
PS na stacje diagnostyczną nie pojechałabym sama - nie wiem skad wnioski "szybkiego" - za "szybki" jest najwyraźniej we wnioskach - ale też nie mam znajomego "speca" od aut.
4. Nie wiem po co jest to forum, skoro propagujecie jedynie kupowanie do kazdego auta: raportów i autotestow itp.
Zamknijcie forum i niech ludzie kupuja raporty! do każdego auta które spełnia jakieś "kryteria".
solterka
Nowicjusz

Auto: Renault Modus
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

29 Sie 2020, 22:03

No ale czego oczekujesz? Że ktoś ze zdjęć oceni stan faktyczny auta? A może raporty wykupi za Ciebie?
Na zdjęciach i w opisie zawsze jest wszystko ładnie à w realu wychodzi różnie. Nie obrażaj się ale wymagasz od nas rzeczy których nie jesteśmy w stanie zrobić.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Sie 2020, 22:12

Jestem w szoku, że można tak kogoś zjechać za nic. Zarzuty, że nie kupiłam auta, które 'było idealne"...auto to nie chleb..kupuję swoje pierwsze w zyciu auto. Mam dylematy. to jest chyba ludzkie.
Jest takie forum, na ktorym napisałam, gdzie doradza się jakie auto kupić - myslalam, że fachowe oko osob z tego forum już na podstawie opisu szkody jest w stanie stwierdzić cos wiecej. Jeśli nie potraficie pomóc bardziej niż tylko spieszyć z rada "kup raport" to po co jest taki dział na tym forum?
Autoraport do innej Mazdy, której byłam bardziej pewna, kupiłam. I bardzo dobrze zrobiłam, bo auto "bezwypadkowe" a miało szkody (poważne).
Tutaj nie mam pewności, czy jest po co brnąć skoro USA. stad pytanie czy warto w to inwestować. OK dostalam w sumie odpowiedź, że warto - ale wg Was do kazdego warto. Przeciez to tylko "50zl" a ja mam az 50 tys to co to dla mnie (taki jest Wasz tok rozumowania) Troszkę slabe. Naprawdę.
Można zamknąc wątek. Wolę już nie ryzykowac pisaniem tutaj.
Niech każdy będzie swoim sędzia taka tylko rada.
A wyrozumiałośc to jednak nieczęsto spotykana zaleta.
PS tak chcialam żebyście kupili mi raport. Po to napisałam, sory lubię owijac w bawełnę. Ale przejrzeliście mnie..
solterka
Nowicjusz

29 Sie 2020, 22:26

Właśnie! Jak śmiecie, na podstawie wyretuszowanych zdjęć nie wiedzieć czy auto jest w dobrym stanie? Banda komunistów, drukarze paszkwili, do jutra nie chce was znać!
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Z9 Convertible 2000
    Projekt BMW Z9 Convertible skupia się przede wszystkim wokół wnętrza, które ma ułatwiać podróżowanie i pozwolić kierowcy skoncentrować się na wykonywaniu podstawowych zadań poprzez wykorzystanie technologii ...

29 Sie 2020, 22:30

Wstawiłam zdjęcia szkody.
W przypadku aut z USA można coś takiego sprawdzić w google po VIN.
Proszę jak nie udalo Ci się znaleźć w wątku masz poniiżej:

https://en.bidfax.info/mazda/3/1231009- ... 53063.html

I nie, zdecydowanie już więcej z tego forum nie skorzystam, pojutrze też nie.
Mam tu doczynienia z drugą stroną - ze sprzedawcami, którzy są wkurzeni, bo potencjalny kupujący zabrał im czas a nie kupił od razu auta. A sami są przecież cacy..wystawiają auta po stłuczce jako "bezwypadkowe". Ale to kupujący są źli, chytrzy i bezczelni.
Nara..:) dyskutujcie sobie na moj temat generalizujcie dalej.
solterka
Nowicjusz

29 Sie 2020, 22:44

solterka napisał(a):W przypadku aut z USA można coś takiego sprawdzić w google po VIN.

Nie można. To co zobaczysz po wklepaniu vin to ewentualnie ostatnia aukcja, tylko jeśli była niedawno. Sprawdź sobie 10 losowych aut i sprawdź czy w każdym dostaniesz pełne dane
Jaką w ogóle masz pewność, że szkoda po jakiej auto trafiło na aukcję była jedyną w historii danego egzemplarza?Myślisz że w stanach nie ma ludzi, którzy licytują auta, trochę podrabiają i wypychają dalej? Np. "wtopa copart" na yt
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

29 Sie 2020, 22:55

Wprawdzie miałem się nie wypowiadać, ale ze względu na moje (tak mi się wydaje) neutralne stanowisko, pozwolę sobie jednak coś napisać :wink:

Prawda w tym "konflikcie" leży gdzieś pośrodku. Panowie może zbyt ostro Cię potraktowali (czytaj krytyka zawsze może być bardziej konstruktywna, a zarazem delikatniejsza). Natomiast z drugiej... Mamy oceniać uszkodzenia samochodu po zdjęciach, gdzie tak naprawdę widać tylko pogiętą blachę. A co się dzieje pod nią? Co by było, gdybyśmy na podstawie tychże zdjęć napisali "jest git, małe uszkodzenia, bierz i się nie zastanawiaj", a na miejscu wyszłoby np, że podłoga jest krzywa i auto zostawia 4 ślady? "Hurr durr, ale durnie siedzą na tym forum", stąd sugestia wykupienia raportu. Co do niekupienia auta, z którym było wszystko ok to nie wnikam, po prostu nie było między wami chemii, ale to trochę podejście typowego polskiego oglądacza, który jadąc oglądać samochód za punkt honoru stawia sobie szukanie .... do .... aby tylko nie kupić auta.

Teraz to wygląda trochę inaczej, prawda?
Jako przedstawiciel władz Forum sorry za resztę chłopaków. Ich celem nie było śmianie się z Ciebie, tylko pomoc i pokazanie toku myślenia, który jest błędny. Zamiast się oburzać ochłoń, nabierz dystansu do całej sytuacji, wyśpij się i wróć jutro czy za kilka dni :ok:

Na koniec, tak a propos "tracenia czasu sprzedającego" sama pomyśl, czy Tobie byłoby przyjemnie, gdybyś sprzedawała swoje bdb utrzymane auto, a klient po jego wnikliwym obejrzeniu (i być może ustaleniu ceny), po prostu sobie by odjechał? Postaraj się spojrzeć na całą sprawę troszkę szerzej, zaoszczędzi Ci to sporo nerwów
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

30 Sie 2020, 09:27

Zapytaj lepiej skoro

Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

A cena w PL
44 900 PLN

To na ile wystawią fakturę

:lol:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

30 Sie 2020, 10:02

andrewb25 napisał(a):To na ile wystawią fakturę

Na pełną kwotę bo auto wylicytowała osoba fizyczna dalej Ci nie napiszę bo... ju noł :D

Jak mówię że wszyscy są nie teges a ja jedyny jestem teges to może warto się zastanowić kto jest teges :D

Ten temat można wstawić jako książkowy przykład polskiego kupca :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe