Laguna III / Citroen C5 - wybór egzemplarza - 25 tyś

28 Sie 2020, 22:00

Witam, od dawna śledzę forum i w końcu przyszedł czas bym zakupił auto dla siebie.

Poszukuję auta do max 25 tyś, ale bardzo na rękę byłoby żeby była to kwota bliżej 20 tyś. Mowa o budżecie na samo auto, bez kosztów dodatkowych. Mój roczny przebieg nie przekroczy na pewno 10 tyś rocznie, jeżdżone będzie głównie po mieście. Auto chciałbym w sedanie lub kombi, hatchbacki do mnie nie przemawiają. Jeździć będą głownie 2 osoby więc hatchback by pasował, ale polubiłem większe auta, do tej pory jeździłem mazdą 6 I 2.3, którą w mieście manewrowało się bezproblemowo.

Prześledziłem wiele tematów na temat moje budżetu i wybór padł na Laguna III 2.0 lub Citroena C5 2.0.

Mieszkam w Zachodniopomorskim (Nowogard blisko Szczecina), przejrzałem dostępne egzemplarze w promieniu 200km i przyznam, że niestety wybór nie jest za wielki :/ z Citroenem z silnikiem 2.0 i zawieszeniem hydro jest już w ogóle posucha.
Auto będzie ze mną jakieś 2 lata, może trochę mniej.

Wstępnie wybrałem kilka egzemplarzy i chciałbym zapytać czy mają one w ogóle sens:

Laguna:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - chyba najciekawsza i najdroższa opcja z tego wszystkiego, wyposażenie mocno na +

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tutaj egzemplarz dużo tańszy i uboższy (plus do opłat), ale nie miałbym daleko i jakby było w porządku to by mnie zadowolił

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - również w niedalekiej odległości, ale mam mieszane uczucia co do tego

Citroen:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - mieszane uczucia, dosyć tani, dobrze wyposażony, wysoki przebieg który może zaniża tak cenę (jak auto w dobrym stanie to przebieg nie będzie szczególnie istotny)

Niedaleko jest jeszcze ogłoszenie fajne za 24 tyś, chciałem już brać, ale okazało się, że auto sprzedane z 2 tyg. temu a ogłoszenie nadal jest ;/

Czy któreś auto z podanych linków skreślić?

Z innych polecanych aut nic jakoś szczególnie do mnie nie przemawia, może ewentualnie mógłbym coś wybrać z Hondy Accord lub Mitsubishi Lancer. Regularnie mam okazję jeździć Volvo S40 i chciałbym coś innego spróbować, a z S60 w mojej okolicy jest bardzo biednie :/

Trochę się rozpisałem.
Dziękuję z góry za poświęcony czas i pomoc :D
Syzmi13
Obserwowany

30 Sie 2020, 10:02

Syzmi13 napisał(a):Laguna:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... d7fcaf7292 - chyba najciekawsza i najdroższa opcja z tego wszystkiego, wyposażenie mocno na +

Wygląda "normalnie". Generalnie to laguna w dobrym stanie właśnie coś koło tego kosztuje

Syzmi13 napisał(a):https://www.otomoto.pl/oferta/renault-l ... d7fcaf7292 - tutaj egzemplarz dużo tańszy i uboższy (plus do opłat), ale nie miałbym daleko i jakby było w porządku to by mnie zadowolił

Jeśli masz blisko to zobacz bez zbytniego podpalania się, nic nie tracisz. Tylko żeby Ci nikt umowy na niemca nie chciał wcisnąć

Syzmi13 napisał(a):https://www.otomoto.pl/oferta/renault-l ... d7fcaf7292 - również w niedalekiej odległości, ale mam mieszane uczucia co do tego

Mieszane uczucia bo się na zdjęciach nie błyszczy? Chyba się coś z przodem działo ale jw. masz blisko to zobacz.

Syzmi13 napisał(a):Citroen:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... a22a9d34c5 - mieszane uczucia, dosyć tani, dobrze wyposażony, wysoki przebieg który może zaniża tak cenę (jak auto w dobrym stanie to przebieg nie będzie szczególnie istotny)

ok, przebieg na pewno sporą liczbę kupujących odstrasza
Oczywiście "tablice przejazdowe i ubezpieczenie" sobie możesz w buty wsadzić
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Scala z jakim silnikiem?
    Zupełnie nowy, kompaktowy model w portfolio ŠKODY dostosowuje swoją moc i charakter do indywidualnych potrzeb kierowców. SCALA dostępna będzie w czterech wariantach silnikowych: trzech benzynowych i jednym wysokoprężnym. ...