REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Automat trzeba dobrze sprawdzić przy kupnie żeby nie okazało się że zarz po kupnie zacznie generować problemy. Tu warto takim samochodem podjechać do warsztatu w który naprawiaja automatyczne skrzynie biegów oni ją porządnie sprawdzą.solterka napisał(a):padło na Mazdę 3 kompakt z automatyczną skrzynią biegów (tylko automatem do tej pory jezdzilam zaraz po zrobieniu prawka, więc manual nie wchodzi w rachubę)
jak się nie znasz to warto zapłacić trochę i zamówić raport specjalisty który obejrzy i sprawdzi auto. Jak nie masz specjalisty to możesz zawsze podjechać na stację diagnostyczną niech oni zobaczą i sprawdzą. Auto przejdzie ścieżkę diagnostyczną i już coś będzie wiadomo. Co do miernika lakieru warto sprawdzić bo on się przydaje nawet tym którzy mają wprawne oko i potrafią wychwycić wszystkie niedoskonałości.solterka napisał(a):Mam obawy przed zakupem i przed oględzinami bez specjalisty - czy może znacie kogos, kto zna się na Mazdach i wykonuje usługi autodoradcze? Co sądzicie o sprawdzaniu lakieru miernikiem?
solterka napisał(a):Na carfax raport dość drogi, wiec poki co jak nie wiem co robić wolalabym nie wydawać takich pieniędzy.
solterka napisał(a): Na SKP na pewno podjadę, jeśli doradzicie, że warto przyjrzeć się dokładnie temu autu.
solterka napisał(a):Prosilam o opinię na temat auta, a nie o psychoanalizę.
solterka napisał(a):Co do "węża w kieszeni" pomyśl jeżeli do każdego auta będe kupować carfax i robić diagnozę na stacji ile wydam? Już wydałam na dwie Mazdy.
solterka napisał(a):No chyba nie i chyba normą jest, że na prośbę potencjanego kupca, sprzedawca godzi się jechać na stację. Poza tym skąd założenie, że pojade daleko?
solterka napisał(a):Myśle, że sam masz spory problem ze swoją osobą, skoro z taką łatwościa przychodzi Ci ocenianie drugiego człowieka. I to jeszcze na podstawie jednego wpisu
solterka napisał(a):to jeszcze na podstawie jednego wpisu
solterka napisał(a):Na carfax raport dość drogi, wiec poki co jak nie wiem co robić wolalabym nie wydawać takich pieniędzy.
solterka napisał(a):.i tak sobie mysle ze za 2 lata jak na liczniku bedzie ponad 200 tys km to ja za takie autko za duzo nie dostanę.