Mazda 323

03 Mar 2010, 11:16

witam mam problem z autem a mianowicie z mazdą 323 ma problem z odpaleniem wymieniłam jusz pompke paliwa teraz odpala z problemem a jak jusz załapie to gdy dodam gazu poprostu gasnie prosze o pomoc
roksia81
Nowicjusz

Miejscowość: opolskie
  • 03 Mar 2010, 14:46

Trzeba sprawdzić czego to wina - czy układu paliwowego - spróbuj jeszcze wymienic filtr paliwa i ewentualnie zmierz ciśnienie paliwa w układzie, czy układu zapłonowego - trzeba sprawdzić jaka jest iskra - jeśli z jakiegoś powodu będzie słaba to benzyna ją poprostu zalewa i silnik gaśnie - żeby to sprawdzić to trzeba spróbować uruchomić silnik i jak po dodaniu gazu zgaśnie, to od razu wykręcić świece zapłonowe - jak będą mokre, to można podejrzewać słabą iskrę.
    Ale na początek filtr paliwa.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy silnik LPG w nowym Renault Clio i nowym Capturze
      Nowa jednostka ma zdecydowanie lepsze osiągi, a jednocześnie znacznie niższe zużycie paliwa i emisję CO2. Jest zasilana benzyną oraz gazem LPG i wykorzystuje sprawdzone rozwiązania fabryczne, jest łatwa w obsłudze, przystępna ...
      Biały osad pod korkiem oleju
      Zauważyłem, że pod korkiem wlewu oleju mam sporo białego osadu i na bagnecie nie widać poziomu oleju wogóle. Czytałem trochę na ten temat ale mi np. płynu chłodniczego nie ubywa, nie robię tylko krótkich odcinków ...