Mazda 323F 1.6 czy Focus 1.6 ???

28 Cze 2010, 18:06

Pisze też że świezo sprowadzony więc granice przekroczył na dniach a może i godzinach.A co do kręcenia liczników to większość dalej kręci.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Cze 2010, 18:27

barol91 napisał(a):Pisze też że świezo sprowadzony więc granice przekroczył na dniach a może i godzinach.A co do kręcenia liczników to większość dalej kręci.

a jak myślisz czy focus z silnikiem 1.6 który ma przebieg okolo 160 tyś pojeździ jeszcze przynajmniej z 50 tyś ? oczywiście zakładając, że przebieg jest prawdziwy.

[ Dodano: Pon Cze 28, 2010 19:08 ]
mialem możliwość przejechać się właśnie almerą N16 z silnikiem 1.8 i po prostu rewelacja jak dla mnie. Jakie macie zdanie o almerze, bo chyba bardziej się będę do niej skłaniał przynajmniej jakoś wygląda w środku, nie to co focus.
piotrek84
Nowicjusz

28 Cze 2010, 19:19

Spokojnie da rade,Focus kumpla który ma za sobą już nie jedno zbliża sie pomału do 200tys.Można też spotkać Focusy które mają nawet ponad 25otys.km i mają sie świetnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Cze 2010, 20:37

U mnie w firmie był Focus 1.8 TDCI który robił mniej więcej 85 tyś rocznie. Miał 6 lat w chwili sprzedaży i 439 tyś na budziku. Pracował bez zastrzeżeń do końca.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

29 Cze 2010, 03:01

Ja kupiłem mazde, jak w avatarze. Wystawową w niemieckim Salonie Mazdy. Po liftingu. Polecam Mazde.
cross
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań

29 Cze 2010, 11:44

To jest ta po tuningu z komisu w Kościerzynie mówisz.
Barol
Awatar użytkownika

29 Cze 2010, 18:15

oglądałem dzisiaj sobie tą mazde: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] no tak na pierwszy rzut oka to ładne autko, całkiem spore ( jezdze teraz corsa B 1.4 16v 90KM , mysle ze mazda z 1.6 bedzie zrywniejsze jeszcze od corsy) Oczywiście nadkola rdzewiały ale koleś mi powiedział, że sam coś tam zrobił i jest spoko, nie widać, żeby coś było robione, widocznie dobrze zrobił. Ciekawi mnie teraz czy przebieg jest prawdziwy no i czy nie byl po wypadku. Klima podobno jest do nabica bo jest pusta, chyba ze sciemnia bo np klima jest popsuta. Ogolnie kilka rys jest jak to uzywane auto. Co sądzicie o tej mazdzie ?
piotrek84
Nowicjusz

29 Cze 2010, 18:34

Przód był puknięty niestety,zobacz sobie na maske,jest troche żle spasowana.Przebieg wydaje sie być realny.Mówisz że klima jest popsuta a w ogłoszeniu pisze że nie wymaga wkładu finansowego więc gościu ewentualnie ściemnia.
Barol
Awatar użytkownika

29 Cze 2010, 19:07

Dzięki za odpowiedź :) Jeszcze fajna almera jest, dzwoniłem i maska była malowana, ale nie wiadomo dlaczego bo to jest komis i wzieli w rozliczeniu, natomiast zderzak jest oryginalny, przebieg też podobno oryginalny. Cena troche do zbicia, rocznik młody 2004, opony ma zimowe wiec dochodzi koszt letnich no i felgi alusy jakies ładne ;)
[link do oferty na Allegro wygasł]
piotrek84
Nowicjusz

29 Cze 2010, 19:37

barol91 napisał(a):To jest ta po tuningu z komisu w Kościerzynie mówisz.

Tak. To jest właśnie ta. Powiem, że to był strzał w 10. Auto świetne, używane jako wystawowe w salonie mazdy, przebieg prawdziwy, książka serwisowa jest, ten sam serwis, w którym stała, mały i duży brief, numery wszystko się zgadza. 9 latek, 139 tyś miał gdy wyjeżdżałem. Prowadzi się świetnie. No i buta ma niesamowitego. Spalił mi 5.5 l / 100 km.
cross
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań

29 Cze 2010, 19:53

Moim zdaniem ta Almera napewno nie ma 120tys.km ponieważ kierownica to jest tragedia (powycierana strasznie).Pozatym żle nie wygląda a maska fakt widać że była malowana :mrgreen: aha i niby posiada książke serwisową która mi wygląda za bardzo na nową.
Barol
Awatar użytkownika

29 Cze 2010, 23:12

jutro jade zobaczyc te dwie almery:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

zobaczymy co to za wynalazki :)

o a tym co myslicie?: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
piotrek84
Nowicjusz

30 Cze 2010, 09:11

Pierwsza no wygląda wporządku.
Druga niby też ale prawdopodbnie przedni zderzak ma inny odcień lakieru (oczywiście to nie dyskwalifikuje auta).
A trzecia nono fajna :smile:
Barol
Awatar użytkownika

30 Cze 2010, 11:20

barol91 napisał(a):Pierwsza no wygląda wporządku.
Druga niby też ale prawdopodbnie przedni zderzak ma inny odcień lakieru (oczywiście to nie dyskwalifikuje auta).
A trzecia nono fajna :smile:

ta pierwsza jest przed liftingiem, w sumie czytałem gdzieś, że przed liftem nawet lepiej gdyz była robiona jeszcze w japoni i światła z tyłu ma jakieś ładniejsze:)

W tej drugiej dopatrzyłem się jeszcze innego odcieniu klapy bagażnika, a i ona jest sprowadzona i zarejestrowana.
piotrek84
Nowicjusz

30 Cze 2010, 11:46

piotrek84 napisał(a):natomiast zderzak jest oryginalny

A łyżka na to niemożliwe! ;) Zaślepka poduszki pasażera też oryginalnie tak odstaje?
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013