Mazda 323f 2,0 V6 - brakuje mu mocy

15 Sty 2013, 18:10

witam kupiłem Mazde 323f 2,0 v6 i mam problem bo na taki silnik i tyle koni to powinien zrywać asfalt a on tak jak by sie rozpędzał dopiero od 4 tys obrotów co to może być??. i mam pytanie czy po odłączeniu przepływomierza ten samochód gaśnie cz tylko spada na obrotach ?? Proszę o pomoc.
Arczi11
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 06 2012
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: mazda 323f
Silnik: 2,0 v6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

16 Sty 2013, 19:50

Te silniki nie są polecane,szczególnie ze względu na koszty eksploatacji,o ile dobrze się orientuję,to następczyni już chyba V6 nie miała.Te silniki nie mają typowych felerów,niestety przepływomierz musisz sprawdzić,jeśli po zdjęciu wtyczki z niego silnik gaśnie to oznaka,że raczej jest on sprawny.Poza tym ,o ile dobrze pamiętam tam jest konwencjonalny rozdzielacz załonu(aparat zapłonowy),jemu też się przyglądnij(wypalone styki).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

04 Cze 2013, 13:34

witam jest ktos kto pomoze , brakuje mocy na niskich obrotach i strzela przy dodaniu gazu , myslalem ze to filtr paliwa ale po wymianie jest to samo a moze odwrotnie zalozylem filtr czy to moze byc ta przyczyna co mam zrobic
zajc78
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 11 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: mazda 323f
Silnik: 2.0 144km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

04 Cze 2013, 16:58

Kiedy czyściłeś aparat zapłonowy,lub wymieniałeś w nim kopułkę?!To najsłabsze ogniwo w tym silniku.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Studyjne wersje nowego Golfa BlueMotion i Golfa GTI
    Podczas rozpoczynającego się dzisiaj Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Paryżu w centrum uwagi na stoisku Volkswagena znajduje się nowy Golf. Zbliżone do wersji seryjnych modele studyjne Golfa BlueMotion i sportowego ...
    Silnik z Lexusa RC F będzie napędzany wodorem?
    5-litrowy silnik, który napędza Lexusa RC F, jest przebudowywany po to, by mógł być zasilany wodorem. To sposób na to, by silniki spalinowe, zwłaszcza pięknie brzmiące motory jak lexusowe V8, jeszcze ...