Mazda 323f 2,0 V6 - brakuje mu mocy

15 Sty 2013, 18:10

witam kupiłem Mazde 323f 2,0 v6 i mam problem bo na taki silnik i tyle koni to powinien zrywać asfalt a on tak jak by sie rozpędzał dopiero od 4 tys obrotów co to może być??. i mam pytanie czy po odłączeniu przepływomierza ten samochód gaśnie cz tylko spada na obrotach ?? Proszę o pomoc.
Arczi11
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 06 2012
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: mazda 323f
Silnik: 2,0 v6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

16 Sty 2013, 19:50

Te silniki nie są polecane,szczególnie ze względu na koszty eksploatacji,o ile dobrze się orientuję,to następczyni już chyba V6 nie miała.Te silniki nie mają typowych felerów,niestety przepływomierz musisz sprawdzić,jeśli po zdjęciu wtyczki z niego silnik gaśnie to oznaka,że raczej jest on sprawny.Poza tym ,o ile dobrze pamiętam tam jest konwencjonalny rozdzielacz załonu(aparat zapłonowy),jemu też się przyglądnij(wypalone styki).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

04 Cze 2013, 13:34

witam jest ktos kto pomoze , brakuje mocy na niskich obrotach i strzela przy dodaniu gazu , myslalem ze to filtr paliwa ale po wymianie jest to samo a moze odwrotnie zalozylem filtr czy to moze byc ta przyczyna co mam zrobic
zajc78
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 11 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: mazda 323f
Silnik: 2.0 144km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

04 Cze 2013, 16:58

Kiedy czyściłeś aparat zapłonowy,lub wymieniałeś w nim kopułkę?!To najsłabsze ogniwo w tym silniku.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Braki techniczne, niesprawność auta - wypadki drogowe
    Niesprawność techniczna pojazdu była w zeszłym roku przyczyną przeszło 150 wypadków drogowych, około 60 z nich miało miejsce z powodu zawinionej przez kierującego niesprawności auta. W konsekwencji zginęło kilka osób, ...