szybki napisał(a): ale w roverku denerwowała mnie iluzoryczność czyli na pierwszy rzut oka wszystko ok. ale jak sie człowiek przyjrzy dokładnie to bardzo kiepskie plastiki, spasowanie też lipne, drewno z kiepskiej jakości PCV
![Szczęśliwy :D]()
taka koszula z żabotami zrobiona nie z bawełny a z nylonowej ceratki.
![Szczęśliwy :D]()
Prowadzenie na + dla mazdy.
Niestety nie mogę zgodzić się z powyższą wypowiedzią.
Miesiąc temu sprzedałem obie e30 i szukałem samochodu zastępczego na kilka miesięcy aż nie znajde wymarzonej bmw e24 . Znowu wybór Padł na rovera 400.
Plastiki tj. deska rozdzielcza itp są z hondy civic VI 5d tyle, że moim zdaniem lepiej spasowane. Boczki drzwi tez te same, mam na myśli plastik bo inne są elementy tapicerowane ( tu duży minus dla rovera bo materiał lubi się odklejać i wygląda to nieciekawie).
Nie powiem, że plastki są extra jakości ale na pewno lepsze niż w a3/ golfie czy oplu choć do tych w e30 się nie umywają.
Nie dostarczają też wnerwiających wrażeń akustycznych podczas jazdy po nierównościach a na to jestem bardzo wyczulony. W kupionej 400 brak niepokojących odgłosów z wyjątkiem ramki zegarów pukającej o szybkę zegarów. Poradziłem sobie z tym w 5 min i teraz cisza, nic nie puka, nie stuka nie zgrzyta
![Uśmiechnięty :)]()
Co do imitacji drewna to faktycznie z drewnem nie ma to nic wspólnego jednak jest to tak dobra imitacja, że mnie wprawione oko nie dostrzeże różnicy. Z resztą w jakim samochodzie tej klasy jest prawdziwe drewno ?
![Mr. Green :mrgreen:]()
Obecnie w nowych limuzynach są plastiki drewnopodobne...
Co do prowadzenia, nie ma jakieś super rewelacji ale nie jest też źle. Nie wiem jak prowadzi się mazda, możliwe, że lepiej.
W moim przypadku za 3 tys. zł kupiłem ładną czarną 400 1999r sedan w dieslu 105KM. Praktycznie bez rdzy, mechanicznie sprawna w 100%, z nową turbiną, ładną kremową skórą, elektryką, klimatyzacją na alufelgach. W tym budżecie a nawet 2, 3 x większym cięzko znaleźć konkurecję dla ładnej 400. A miny znajomych gdy mówię, że roverek kosztował 3 tys. zł jest bezcenna do tego spalanie w mieście 5,5l
![Mr. Green :mrgreen:]()