Ile utraci na wartości Vectra B - po roku użytkowania?

31 Maj 2014, 05:16

Witam chciałbym zakupić sobie samochód do okoła 8 tysięcy złotych -> znalazłem fajną Vectrę B odpowiednią dla mnie, może udało by mi się coś zejść z ceny:, Vectra jest za 8 tysięcy jest w temacie "auto dla studenta, który stworzyłem" -> [link do oferty na Olx wygasł]

Sprawa wygląda tak, że w tym roku będę pracował do końca września, zaś najprawdopodobniej studia dzienne, chyba, że mi się odmieni, ale wątpię. I np. jakbym za rok znów trochę uzbierał pieniędzy i chciał sobie kupić lepszy samochód, to ile może spaść cena takiej Vectry w ciągu roku? I najważniejsze pytanie warta swojej ceny?

Może jest ktoś z okolica tej miejscowości, żeby pojechał i mi ją obejrzał, jeszcze myślałem o wysłaniu jakieś ekipy na zamówienie, już nie pamiętam z jakiego serwisu motoryzacyjnego, ale w jakimś był raport za 200 parę zł wraz z badaniem w stacji diagnostycznej.

Bo jak ja pojadę z jakimś mechanikiem z rodzinki, podróż mnie pewnie wyniesie tyle samo, albo i więcej:P + coś trzeba w rękę dać krewnemu:D
Ostatnio edytowany przez maturzysciaK, 31 Maj 2014, 08:47, edytowano w sumie 1 raz
maturzysciaK
Początkujący

Auto: nie mam

31 Maj 2014, 08:26

Jak ją rozbijesz to straci 100% :roll:

Kup z silnikiem DTI, dołożysz przez rok 3-5 tys, sprzedasz z bólem za 2 :ok:
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW 728i
Silnik: M30B28 184KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1984

31 Maj 2014, 08:48

Mówisz o tej zielonej z Bielska? Napisz do krikusa bo on blisko mieszka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Maj 2014, 08:49

Barol napisał(a):Mówisz o tej zielonej z Bielska? Napisz do krikusa bo on blisko mieszka.

Tak o tej, ok napisze:P Jeszcze Hondy szukam, ale to już gdzieś w pobliżu mnie, ale ta Vectra by mi pasowała:D
maturzysciaK
Początkujący

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda i 35 lat prototypu Furgonet
    Początek lat 80. to prawdziwy wysyp niewielkich konstrukcji o charakterze użytkowym, opartych o technikę popularnych modeli aut kompaktowych, a nawet miejskich. Budowa takiej odmiany już nie obniżała prestiżu wersji podstawowej, ...