Mazda 323f crashtest

26 Kwi 2011, 19:46

co sądzicie o bezpieczeństwie w mazdzie 323f? testów ncap nie bylo :cry:
znalazłem tylko to :

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

bo jako auto to mi sie podoba no i opinie ma dobre a co z bezpieczeństwem?
nie jest źle? madzie II (1994-1998) mają 2 poduszki?
piotr1234543
Początkujący

Zdjęcia: 1
Miejscowość: sulechów

26 Kwi 2011, 19:53

Japonce zawsze wypadaly dobrze pod wzgledem bezpieczenstwa, jednak autko zbudowane ponad 10 lat temu, pod standardy bezpieczenstwa z tamtych czasow, bedzie odstawalo od nowyszych konstrukcji dosc sporo.

Najwazniejsze tutaj bedzie, znalezc Madzie ktora nie zaliczyla wiekszego dzwona.
Ostatnio edytowany przez Czimi, 26 Kwi 2011, 19:55, edytowano w sumie 1 raz
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

26 Kwi 2011, 19:54

Co ci po poduszkach które nie wystrzelą (na allegro można kupić zaślepki za 60 PLN) zdradza je tylko materiał ponieważ jest twardy a w niektórych autach jest taka jakby pianka. Ale z tego co widać na powyższym filmie to nie jest źle :grin:
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

26 Kwi 2011, 20:17

juz sam nie wiem czy mazde 323f czy meganke I , bo bezpieczenstwo dla mnie jest ważne , jakąś dobrą stacje takze odwiedze przed zakupem :) jakbym bral meganke to napewno aso renault :wink: jakis kilometr od mojego domu :wink:
piotr1234543
Początkujący

Zdjęcia: 1
Miejscowość: sulechów

26 Kwi 2011, 23:13

Nie wiadomo przy jakiej prędkości był robiony ten crash test.
Japończycy niestety w tamtych czasach nie przykładali się do kwestii bezpieczeństwa co widać choćby po tragicznych wynikach crash testów Civica czy Almery,.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Kwi 2011, 10:37

piotr1234543 napisał(a):madzie II (1994-1998) mają 2 poduszki?

moja ma :razz: wiadomo,że to auto już leciwe także kwestia bezpieczeństwa nie będzie jego mocna stroną...pozostaje Ci uważać i nie pakować sie po rowach :razz: ale autko prowadzi się bardzo stabilnie i jest dynamiczne więc można bezpiecznie wyprzedzić meganka przy madzi to taczka :razz:
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wymóg opon zimowych lub całorocznych w Europie
    Już w 29 państwach Europy wprowadzony jest zakaz jazdy na oponach letnich w tym okresie roku, a przepisy jasno precyzują okres lub warunki ich użytkowania. W 16 krajach są to konkretne daty kalendarzowe (Bułgaria, Czechy, ...

27 Kwi 2011, 10:48

Jasiek90 napisał(a):Nie wiadomo przy jakiej prędkości był robiony ten crash test.
Japończycy niestety w tamtych czasach nie przykładali się do kwestii bezpieczeństwa co widać choćby po tragicznych wynikach crash testów Civica czy Almery,.

tu jest chyba pies pogrzebany.
jak jest uderzenie z tylu, dumnie wyswietlaja 50kmh, a przy uderzeniu czolowym nie ma nic. euroncap robi przy 50? jesli tak ta mazda zlozyla sie podobnie jak volvo s40 z 1997r. a watpie zeby reprezentowala podobny poziom bezpieczenstwa, bo to co Jasiek powiedzial
Jasiek90 napisał(a):Japończycy niestety w tamtych czasach nie przykładali się do kwestii bezpieczeństwa co widać choćby po tragicznych wynikach crash testów Civica czy Almery,.

jest niestety prawda, niestety, bo japonskie kompakty maja fajne silniczki i ciesza sie dobra opinia jezeli chodzi o niezawdodnosc
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ