Mazda 323f czy Fiat Bravo?

06 Sty 2010, 19:55

Witam,

Proszę o komentarze... z argumentami :razz: co lepiej kupić?

1. Mazda 323f 1,5 np. taka:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2. Fiat Bravo 1,6 16V np. takie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

A może inne silniki doradzacie? Kasa jaką dysponuje to 8-10 tyś... klimatyzacja mile widziana :grin: ach te korki :roll:

Pozdrawiam i czekam na info :cool:

P.S. Dodam tylko, że bardziej podoba się Bravo... a Mazda ostatnio o sobie przypomniała :lol:
Ostatnio edytowany przez aeskaa, 06 Sty 2010, 20:02, edytowano w sumie 1 raz
aeskaa
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsko-Biała

06 Sty 2010, 20:01

ludzie co wy tak z tymi fiatami brava lubicie wydawac pieniadze na padło :wink: niebede sie juz wypowiadal po raz kolejny co do fiata brava bo jest poprostu zly

[link do oferty na Allegro wygasł]

obejrzyj ta mazde silnik jest bardziej trwaly wiec nie przerazaj sie przebiegiem chyba ze chcesz dolozyc jeszcze dwa tysiace to bedziesz miala taka sama mazde z mniejszym przebiegiem polecam sie w kwestie sprawdzenia samochodu przed kupnem
halsky11

06 Sty 2010, 20:05

Z tych 2 brałbym mazdę. Jeśli Fiat to z silnikiem 1,9 JTD. W benzynie lepszym wyborem będzie mazda.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

06 Sty 2010, 20:24

Ok, dzięki za szybką odpowiedź :grin:
Zacznę się też rozglądać za tym mocniejszym silnikiem...
A teraz pytanie: Jak wygląda sprawa z gazem? Czy warto wkładać gaz? Dodam, że do tej pory jeżdżę na gazie i nie ma miejsca, gdzie by mnie nie było :lol:

Pytanie Fiat czy Mazda dalej aktualne dla pozostalych :grin:
aeskaa
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsko-Biała

06 Sty 2010, 20:47

Z tych dwóch to ja wybrałbym fiata chyba że chcesz skatowana przez poprzedniego właściciela najprawdopodobniej z Niemczech
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

06 Sty 2010, 20:48

Ja bym wybrał Mazde.
daniel_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętokrzyskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Niezidentyfikowany przycisk w samochodach marki Toyota
    Do czego służy przycisk (o ile to przycisk) widoczny na załączonym zdjęciu w samochodach marki Toyota. Nie ma raczej znaczenia czy jest to hybryda czy też zwykła benzyna. Jedne po prostu go mają a inne nie. Przejrzałem instrukcję ...

06 Sty 2010, 21:51

aeskaa napisał(a):Ok, dzięki za szybką odpowiedź :grin:
Zacznę się też rozglądać za tym mocniejszym silnikiem...
A teraz pytanie: Jak wygląda sprawa z gazem? Czy warto wkładać gaz? Dodam, że do tej pory jeżdżę na gazie i nie ma miejsca, gdzie by mnie nie było :lol:

Pytanie Fiat czy Mazda dalej aktualne dla pozostalych :grin:

jesli cie stac to mozesz zalozyc gaz sekwencyjny bo zwykly sie nie nadaje do nowoczesnych silnikow,co prawda zaden silnik nie lubi gazu, ale mozesz wydluzyc zycie silnika montujac sekwencyjny wtrysk gazu lub wtrysk gazu w fazie cieklej
halsky11

06 Sty 2010, 23:57

jak dla mnie mazda bez dyskusji :) o wiele mniej awaryjna w końcu japoniec ;p nie wiem dlaczego Fiat Ci się bardziej podoba dla mnie ładniejsza jest323f
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław