Mazda 323F dziurka w wydechu

29 Sty 2009, 11:43

kupiłem niedawno Mazde 323f 91' na LPG i w trakcie kupna miałem okazję obejrzeć ją w kanale. tak około metr od końcówki wydechu jest mała dziurka i "pierdzą" przez nia spaliny nieznacznie to słychać w związku z tym że dziurka jest mała. I teraz pytanie: czu wystarczy jak wezme pasek jakiejś gumy i taką obręczą go umieszcze na tej dziurce? czy trzeba spawać i ile to może kosztować.
Mi to nie przeszkadza ale na przeglądzie się mogą doczepić że spalin nie mogą zbadać a nie chce płacić dwa razy za przegląd.
kallor
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsko-Biała

29 Sty 2009, 14:33

Jeśli tłumik jest niezardzewiały,to opłaca się go pospawac. Ile to może kosztowac? Robota jest warta 30 zł jeśli nie trzeba ściągac wydechu.
W żadne gumy na paskach i inne poksyliny bym się nie bawił. Odpadnie albo spaliny zrobią i tak tam dziurkę.Przecież tłumik mocno się nagrzewa,a potem stygnie ...tak kilka razy i masz po swojej prowizorce (rozszerzalnośc cieplna ciał stałych go wykończy)...
pozdro
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekologiczne taksówki elektryczne Nissan LEAF w Zurychu
    Po Amsterdamie, Nowym Jorku, Tokio, Meksyku i Sao Paulo także Zurych będzie dysponował flotą stuprocentowo elektrycznych taksówek Nissan LEAF oferujących przewozy w największym mieście Szwajcarii. Elektryczne taksówki ...
    Manewr skrętu na skrzyżowaniu
    Manewr skrętu – kierowcy często nieprawidłowo wykonują ten manewr, nie dostosowują prędkości, nie biorą pod uwagę warunków pogodowych i zapominają o zatrzymaniu się, gdy skręt jest warunkowy. "Po pierwsze, przed ...