Mazda 323F samochod gaśnie

06 Kwi 2009, 19:31

Witam. Potrzebuję pomocy. Mam mazdę 323F 94r 1.5 16V na benzynie. Chodzi o to żę jak ją zapalę to po 2,3 sekundach gaśnie. I tak się powtarza jak go palę poraz drugi trzeci i któryś tam. Ale jeśli zapale i chwilę pogazuję to póżniej już chodzi i nie gaśnie. Zawsze tak jest jak go palę po nocy czy też jeśli samochód stal i nie jeżdziłem nim dzień czy dwa. Samochód ma automatyczne ssanie i zawsze przy zapalaniu mial wyższe obroty może to czujnik jakiś z tym związany. Proszę o podpowiedż co to możę być. Pozdrawiam.
maciej397
Nowicjusz

• 06 Kwi 2009, 20:05

Mnie się wydaje,że musisz mieć gdzies nieszczelność w układzie paliwowym ,sprawdż sobie to.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

07 Kwi 2009, 11:42

To się pojawiło od momentu jak miałem wypadek tym samochodem. No ale w sumie to nie powinno mieć nic wspulnego bo koleś mi udeżył w tył samochodua dokładnie w lewe koło. Może to coś jest związane z czujnikiem ssania czy coś. Bo zawsze jak go paliłem to na początku były wysokie obroty a teraz go zapalam i zaraz gaśnie dopiero jak mu pogazuję chwilke to chodzi ok i nie gaśnie. Zapalam go po 6 czy 8 godz też nie gaśnie. Normalnie pali. Ale jeśli stoi już dłużej to wtedy właśnie jest taki problem jak pisąłem.
    maciej397
    Nowicjusz

07 Kwi 2009, 17:50

Przyczyną może też być regulator ciśnienia paliwa,który nie trzyma ciśnienia w układzie paliwowym po dłuższym czasie.Może to też być jakaś malńka nieszczelność i paliwo powolutku w czasie np. całej nocy sobie skapuje na ziemię i w układzie rano go nie ma.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000