Mazda 5 i lpg?

19 Lut 2019, 17:35

Kao napisał(a):Może ja wsadzę swoje 3 grosze, w europie to właśnie w Polsce jezdzi najwięcej aut w LPG i to właśnie dlatego Polskie instalki są pionierem

Z tym, że najwięcej aut z lpg porusza się po naszych drogach mogę się zgodzić ale kto sprawdził na jakich instalacjach jeżdżą ? Jeżeli jest o tym informacja to zwracam honor. Równie dobrze mogą to być instalacje zagraniczne.
Bonzo12
Początkujący

Prawo jazdy: 08 06 1990
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A4 B7
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

19 Lut 2019, 19:07

Bonzo12 napisał(a):Jeżeli jest o tym informacja to zwracam honor. Równie dobrze mogą to być instalacje zagraniczne.

"AC S.A. jest wiodącym w Polsce i liczącym się na świecie producentem kompletnych systemów autogaz LPG i CNG marki STAG. Na rynku motoryzacyjnym funkcjonuje od 1986 roku i obecnie jest największą firmą w segmencie instalacji gazowych w kraju (wg szacunków ponad 50 proc. udział w rynku polskim). Oferuje ponad 200 produktów do autogazu, spośród których wiodącą rolę odgrywają sterowniki do instalacji LPG i CNG. Oferta produktowa firmy, z której korzysta obecnie 5 mln kierowców, dociera do ponad 50 krajów na całym świecie."
Nie trudno wyliczyć że skoro jeden z polskich producentów ma 50% w rynku, nie zapominając jeszcze o kilku mocnych graczach tj. KME, AGCENTRUM, LPGTech, czy ALEX. Także nie ma tutaj możliwości aby auta zagazowane w polsce w większości jeździły na instalacjach wloskich
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2002

23 Lut 2019, 15:33

Może nie ma takiej możliwości ale to nie znaczy, że kupe ludzi właśnie jeździ na włoskich instalacjach. Temu zaprzeczyć też nie można. Moim zdaniem nie ma sensu się licytować ile % na jakiej instalacji jeździ. Ważne aby jeździć długo i bezusterkowo. Na pewno nie zgodzę się, ze włoskie instalki są złe lub gorsze...
Pyreks
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Fiat Punto

24 Lut 2019, 20:23

Pyreks napisał(a):Na pewno nie zgodzę się, ze włoskie instalki są złe lub gorsze...

Na szczęście jedni mają swoje zdanie, inni porostu wiedzę i doświadczenie z obiema instalacjami. Podsumowując LPG jest to świetna alternatywa do oszczędności do tego Polscy producenci są liderami na naszym rynku.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

25 Lut 2019, 00:41

Rzeczywiście widnieje to na stronie producenta. Na stronie BRC również są podane takie informacje i myślę, że bardziej mają się czym pochwalić. Chociażby spojrzeć z jakimi markami aut współpracują przy wdrażaniu technologii. Zakończmy może ten spór na Twoim podsumowaniu w którym mogę poprzeć, że lpg jest świetną alternatywą do oszczędności. Producenta i tak każdy wybierze jakiego będzie chciał.
Bonzo12
Początkujący

Prawo jazdy: 08 06 1990
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A4 B7
Silnik: 1.8
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

28 Lut 2019, 21:14

Też jestem tego zdania aby zakończyć spór bo ludzie i tak wybiorą, co wybiorą. Nie wiem czy pisałem, czy nie ale kiedyś miałem naszą instalację i same negatywne z niej doświadczenia. W przypadku brc mam opinię pozytywną. Czekamy na autora> finito.
Pyreks
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Fiat Punto
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak zachować się na skrzyżowaniu równorzędnym?
    Skrzyżowania równorzędne to we współczesnych miastach niezbyt częsty widok, dlatego wielu kierowców nie potrafi się właściwie zachować w takim miejscu. Podstawą jest przestrzeganie zasady prawej ręki. ...

06 Mar 2019, 21:50

Pyreks napisał(a):Nie wiem czy pisałem

pisales rowniez ze na brc jest ze zlota i nigdy sie nic nie psuje.. bo jak to twierdzisz skoro montowane jest do nowych samochow to ma tylko zalety bez wad. Co do twoich doswiadzczen z polska instacja napisz jakies szczegoly producentow jest kilku i nie mozna wszytskich wrzucac do jednego wora.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika