Mazda 5 i lpg?

19 Lut 2019, 18:35

Kao napisał(a):Może ja wsadzę swoje 3 grosze, w europie to właśnie w Polsce jezdzi najwięcej aut w LPG i to właśnie dlatego Polskie instalki są pionierem

Z tym, że najwięcej aut z lpg porusza się po naszych drogach mogę się zgodzić ale kto sprawdził na jakich instalacjach jeżdżą ? Jeżeli jest o tym informacja to zwracam honor. Równie dobrze mogą to być instalacje zagraniczne.
Bonzo12
Początkujący

Prawo jazdy: 08 06 1990
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A4 B7
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

19 Lut 2019, 20:07

Bonzo12 napisał(a):Jeżeli jest o tym informacja to zwracam honor. Równie dobrze mogą to być instalacje zagraniczne.

"AC S.A. jest wiodącym w Polsce i liczącym się na świecie producentem kompletnych systemów autogaz LPG i CNG marki STAG. Na rynku motoryzacyjnym funkcjonuje od 1986 roku i obecnie jest największą firmą w segmencie instalacji gazowych w kraju (wg szacunków ponad 50 proc. udział w rynku polskim). Oferuje ponad 200 produktów do autogazu, spośród których wiodącą rolę odgrywają sterowniki do instalacji LPG i CNG. Oferta produktowa firmy, z której korzysta obecnie 5 mln kierowców, dociera do ponad 50 krajów na całym świecie."
Nie trudno wyliczyć że skoro jeden z polskich producentów ma 50% w rynku, nie zapominając jeszcze o kilku mocnych graczach tj. KME, AGCENTRUM, LPGTech, czy ALEX. Także nie ma tutaj możliwości aby auta zagazowane w polsce w większości jeździły na instalacjach wloskich
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2002

23 Lut 2019, 16:33

Może nie ma takiej możliwości ale to nie znaczy, że kupe ludzi właśnie jeździ na włoskich instalacjach. Temu zaprzeczyć też nie można. Moim zdaniem nie ma sensu się licytować ile % na jakiej instalacji jeździ. Ważne aby jeździć długo i bezusterkowo. Na pewno nie zgodzę się, ze włoskie instalki są złe lub gorsze...
Pyreks
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Fiat Punto

24 Lut 2019, 21:23

Pyreks napisał(a):Na pewno nie zgodzę się, ze włoskie instalki są złe lub gorsze...

Na szczęście jedni mają swoje zdanie, inni porostu wiedzę i doświadczenie z obiema instalacjami. Podsumowując LPG jest to świetna alternatywa do oszczędności do tego Polscy producenci są liderami na naszym rynku.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

25 Lut 2019, 01:41

Rzeczywiście widnieje to na stronie producenta. Na stronie BRC również są podane takie informacje i myślę, że bardziej mają się czym pochwalić. Chociażby spojrzeć z jakimi markami aut współpracują przy wdrażaniu technologii. Zakończmy może ten spór na Twoim podsumowaniu w którym mogę poprzeć, że lpg jest świetną alternatywą do oszczędności. Producenta i tak każdy wybierze jakiego będzie chciał.
Bonzo12
Początkujący

Prawo jazdy: 08 06 1990
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A4 B7
Silnik: 1.8
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

28 Lut 2019, 22:14

Też jestem tego zdania aby zakończyć spór bo ludzie i tak wybiorą, co wybiorą. Nie wiem czy pisałem, czy nie ale kiedyś miałem naszą instalację i same negatywne z niej doświadczenia. W przypadku brc mam opinię pozytywną. Czekamy na autora> finito.
Pyreks
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Fiat Punto

06 Mar 2019, 22:50

Pyreks napisał(a):Nie wiem czy pisałem

pisales rowniez ze na brc jest ze zlota i nigdy sie nic nie psuje.. bo jak to twierdzisz skoro montowane jest do nowych samochow to ma tylko zalety bez wad. Co do twoich doswiadzczen z polska instacja napisz jakies szczegoly producentow jest kilku i nie mozna wszytskich wrzucac do jednego wora.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika