Mazda 6 2,0 czy Peugeot 407 1,6 HDI

05 Paź 2008, 14:06

mam dylemat nie wiem co wybrać mazda czy peugeot chodzi mi o wersje kombi nie mam zielonego pojęcia jak wygląda sprawa napraw, ile kosztują najczęstsze naprawy tj. zawieszenie bo mam nadzieję że nic inneg o się nie dzieje w tych samochodach. A może sami doradzicie jakiś inny model do 40000 niezbyt awaryjny i rosądny w naprawach.
Pozdrawiam Wojtek
wojtas000
Nowicjusz

05 Paź 2008, 14:39

ja osobiście mazdy nie lubię , peugeot mi się podoba ale nie wiem jak z awaryjnością

polecam ci avensis , accorda , octavie II , opel signum tez będzie ok
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

05 Paź 2008, 22:44

powiem CI tak Mazda zawsze pewna marka...najmniej awaryjne autko...zawsze mozesz byc wszystkiego pewien w tej marce...tylko przed zakupem dobrze sprawdz pojazd...Silnik..6l na 100? na prawde jezeli miałbym wybeirac z pewnoscia Madzie;)))Pozdrawiam
Tiddey
Nowicjusz

Miejscowość: Chodzież

05 Paź 2008, 23:10

Nie ma żadnego porównania, bierz Mazdę oczywiście.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

09 Paź 2008, 13:48

No ja bez zastanowienia 407 ostatnio bardzo dużo nią jeździłem i naprawdę fajny wozik.
astro007
Aktywny

09 Paź 2008, 18:05

Zdecydowanie mazda, wystarczy zajrzeć na autocentrum.pl żeby się przekonać jak te auta cenią sobie właściciele i jak zwycięża w rankingach
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak Lexus zwiększa bezpieczeństwo na drogach?
    Nowoczesne systemy multimedialne, klimatyzacja schładzająca wnętrze w sekundy czy ciekawy design sprawiają, że kochamy nowoczesne samochody, ale to niespotykany dotąd poziom oferowanego przez auta bezpieczeństwa imponuje ...

10 Paź 2008, 22:02

Nie można porównywać tych aut. Mazda to mazda, a od 407 trzymaj się z daleka! Miałem styczność z tym autem i fakt jeździ się fajnie ale elektronika to nieporozumienie - ciągłe awarie. 2-letni samochód jechał chyba już z 10 razy na lawecie...
mistrz27
Początkujący

03 Kwi 2012, 20:41

mialem juz 2 mazdy w dieslu kombiaka i hatchbeka oraz peugeota 407 sw ale w benzynce 2.0 i powiem ze teraz jestem w trakcie sprzedazy mazdy w kombiku bo te silniki diesla w mazdach sa mniej wiecej malo awaryjne do ok 160-180 tys pozniej to juz problemy z dwumasem bo jak wiekszosc czasu sie uzytkowuje w miescie i sie jezdzi do max 2 tys obrotow i max 3 biegu to dostaje w d..e na maxa do tego turbina ktora tez niejest za wytrzymala a benzynka w peugeocie to nie bylo zadnego problemu takze teraz mam zamiar zmienic na peugeota ale w dieselku a co do awaryjnosci to bez przesady niema az tak zle grunt to nie kupowac pierwszego lepszego tylko na spokojnie wybrac
23mike
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

05 Kwi 2012, 00:49

Skoro już kolega odgrzał temat to polecę każdemu - odwiedź peugeot-klub.pl i poczytaj

jest tam masa zadowolonych użytkowników 407SW. Ja ci je szczerze mogę polecić, z tym że lepiej brać 2.0 HDI a nie 1.6 :)

Przeczytajcie:
http://www.peugeotblog.pl/index.php/uzy ... rodziny-ii
Pzdr from ŁDZ,
Basiu
ArcherPAF
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość:
Prawo jazdy: 18 11 2006
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: P 107 RC
Silnik: 1.0 +