REKLAMA
Noszę się z zamiarem zakupu pierwszego poważnego samochodu. Dotychczas jeździłem Tico, jednak o tej puszce po sardynkach wspominać nie chcę.
Poszukuję samochodu osobowego, który wyniesie mnie z opłatami maksymalnie 25000 PLN czyli jak się orientowałem, cena czterech kółek nie powinna przekroczyć 22-23 tysięcy.
W oko wpadły mi cztery modele, jednak moja wiedza motoryzacyjna jest na tyle nikła, że chciałbym aby osoby bardziej obeznane w temacie zaopiniowały na tak/nie i dlaczego samochody, które wybrałem. Interesuje mnie benzyniak, 4/5, silnik max 1.9, skrzynia manualna i bardziej hatchback/sedan niż kombi. Rok od 2004 w górę. Nie ukrywam, że samochód będę niedługo po zakupie gazował.
1. Mazda 6 - 1.8 - 120KM, 2006 rok. Czy powiedzmy za 22 tys. można dostać model, który pojeździ przynajmniej 7-8 lat? Czy przy tej cenie kupuje się szrot?
Bardzo zainteresowała mnie ta Mazda
- Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
2. Alfa Romeo 159 - 1.9 - 160KM, 2006 rok. Cena około 21 tys.
3. Audi A4 - 1.6 - 100km, 2004 rok. Cena około 21 tys.
4. Opel Vectra C - 1.8 - 120KM, 2005 ok. Cena około 22 tys.
Nie jestem rekinem motoryzacyjnym i stąd pytanie czy ceny odpowiadają mniej więcej wartości w miarę dobrego samochodu w który nie będę musiał po zakupie włożyć kilku tysięcy, żeby jeździł? Czy za takie kwoty mogę sobie te modele odpuścić? Ewentualnie mogę podać linki do wyżej wymienionych pojazdów.