Witam wszystkich serdecznie.
Od pewnego czasu noszę się z zamiarem zmiany auta. Bardzo intensywnie myślę nad Saabem 9-5. Swego czasu jegomość gościł w naszej rodzinie (9-5 3.0 V6 Benzyna, wersja Griffin) i nie ukrywam, jest moim faworytem po dzień dzisiejszy.
W tym roku planuję zakupić sobie własnie to auto. Jednakże już w tej cenie można dorwać modele z 2006 roku i troszkę nowsze. Interesuje mnie konkretna gama silnikowa. 3.0 benzyna lub diesel.
Na wstępie zaznaczę, że kwestie ekonomiczno-paliwowe nie są brane pod uwagę, natomiast właścicieli Sabbów 9-5 tak od 2004 w górę w tej gamie silnikowej proszę o wypowiedzi co do awaryjności, bo wiem, że jakość auta rekompensuje wszystko. Dobrego serwisanta mam jak i dostęp do części.
![Wink ;)]()
Oczywiście, jeżeli są tu także posiadacze innych gam silnikowych konkretnie tego modelu, również proszę o wypowiedzi.
Zależy mi na tym, aby w razie czego było czym depnąć, gdyż jak wiadomo Saab 9-5 do kruszynek nie należy, więc kucy też trochę musi mieć.
Pod uwagę biorę także Audi A6 C5. Wiem, że nowszej generacji w tych pieniądzach to można kupić albo golasa albo szrot. Tutaj brałbym pod uwagę silnik 2.5 w dieselu, ale ten poliftowy. Tutaj również oprosiłbym właścicieli tego auta o jakąś opinię.
Z góry dziękuję za pomoc.
![Wink ;)]()