kamilo167 napisał(a): Jeśli chodzi o Mazdę będę szukał benzyny 2.5 z tym, że pytanie rozchodzi się o to, czy mogę w tych pieniądzach szukać poliftowego auta ?
Jakiś przystanek ze stanów może kupisz. Na zadbany, bezwypadkowy egzemplarz bez większego wkładu na start nie masz co liczyć.
kamilo167 napisał(a):O Audi kompletnie nie mam rozeznania, mam wrażenie, że na aukcjach jest dużo "szrotów" rozrzut cenowy jest dziwny.
W końcu to audi, można ściągnąć największego gruza a i tak się sprzeda. Jakby co to tylko diesel
kamilo167 napisał(a): Bmw jest najwięcej, tutaj z pytaniem jaki rocznik znajdę w tej cenie i jaki będzie najlepszy silnik ?
Kupujesz używane auto, liczy się stan techniczny a nie rocznik. Co to za różnica czy samochód będzie miał 8 czy 9 lat?
A co do silnika - wszystko jedno, ja bym wziął najmocniejszy jaki jest, jak będziesz wykładał grubą kasę na utrzymanie to chociaż niech jedzie przyzwoicie.
Podsumowując:
- mazda to rozsądne, trwałe auto
- audi i bmw to raczej propozycje dla "fanów marki" z grubymi portfelami, przede wszystkim w przypadku bmw