Mazda 6/Audi A5/Bmw 3 do 55 tysięcy

12 Cze 2021, 10:34

Cześć wszystkim !

Piszę w sprawie pomocy w wyborze auta. Jak w temacie co byście polecili w tych pieniądzach ? Jeśli chodzi o Mazdę będę szukał benzyny 2.5 z tym, że pytanie rozchodzi się o to, czy mogę w tych pieniądzach szukać poliftowego auta ? O Audi kompletnie nie mam rozeznania, mam wrażenie, że na aukcjach jest dużo "szrotów" rozrzut cenowy jest dziwny. Bmw jest najwięcej, tutaj z pytaniem jaki rocznik znajdę w tej cenie i jaki będzie najlepszy silnik ? Co Wy byście wybrali dla siebie ? :)
kamilo167
Nowicjusz

Auto: Nie mam

12 Cze 2021, 19:15

kamilo167 napisał(a): Jeśli chodzi o Mazdę będę szukał benzyny 2.5 z tym, że pytanie rozchodzi się o to, czy mogę w tych pieniądzach szukać poliftowego auta ?

Jakiś przystanek ze stanów może kupisz. Na zadbany, bezwypadkowy egzemplarz bez większego wkładu na start nie masz co liczyć.

kamilo167 napisał(a):O Audi kompletnie nie mam rozeznania, mam wrażenie, że na aukcjach jest dużo "szrotów" rozrzut cenowy jest dziwny.

W końcu to audi, można ściągnąć największego gruza a i tak się sprzeda. Jakby co to tylko diesel

kamilo167 napisał(a): Bmw jest najwięcej, tutaj z pytaniem jaki rocznik znajdę w tej cenie i jaki będzie najlepszy silnik ?

Kupujesz używane auto, liczy się stan techniczny a nie rocznik. Co to za różnica czy samochód będzie miał 8 czy 9 lat?
A co do silnika - wszystko jedno, ja bym wziął najmocniejszy jaki jest, jak będziesz wykładał grubą kasę na utrzymanie to chociaż niech jedzie przyzwoicie.

Podsumowując:
- mazda to rozsądne, trwałe auto
- audi i bmw to raczej propozycje dla "fanów marki" z grubymi portfelami, przede wszystkim w przypadku bmw
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Jak jeździć po nawałnicy?
    W lecie często nawiedzają nas intensywne burze, gwałtowne opady deszczu i nawałnice. Takie warunki atmosferyczne są bardzo niebezpieczne w szczególności dla kierowców. Pod wpływem silnego wiatru łamią się gałęzie, ...