MAZDA 6 Blokada obrotów na 1500

26 Maj 2020, 00:13

Witam mam problem 2 dni temu kupiłem od gościa mazde 6 2003r silnik diesel 2.0. 136km
Na trasie do domu okolo 100km nie bylo zadnych problemów. Na drugi dzień też caly dzien jezdziłem załatwiałem sprawy ogolnie zrobiłem łącznie lekko ponad 300km i nagle dzis sie pojawił problem dokładnie chodzi o to

Auto normalnie jechało nagle daje gazu a auto nie chce krecic wiecej niz 1500 obrotów. Na każdym biegu 1500 obrotow i nic wiecej. Po zatrzymaniu sie zgaszeniu auta odpaleniu bylo normalnie obroty normalnie sie kreciły do konca. Po ok 2 km znow to samo zatrzymalem sie pogazowałem na luzie ale tez krecil do 1,5k... Zgasiłem odpaliłem i znow auto chodzi jak powinno po nastepnych 5km znow sie to pojawiło z racji , że dojechałem do domu zgasiłem odpalilem znow i przygazowalem na luzie to normalnie sie krecił <glupek2> I tak już zostawiłem

I tu moje pytanie !
Czy wie ktoś z was może co się mogło stać , że sie tak nagle stalo
Co mogło się ,,popsuć” ?
Czy to coś poważnego i ewentualne szacowane koszty naprawy ?
Sprzedajacy nic nie wspominał o takim problemie hahaha

Z góry przepraszam jeśli wybrałem jakiś zły dział lub coś w tym stylu. Ale nie jestem typem forumowicza i nie ogarniam zbyt gdzie dokładnie napisać temat. Wiec prosił bym o wyrozumiałosc i wrazie W przeniesienie tematu :)
Clay123x
Obserwowany

26 Maj 2020, 06:50

Najprościej będzie podłączyć komputer i spisać błąd
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

26 Maj 2020, 18:58

Po podlaczeniu do kompa takie bledy . Moze ktos wyjasnic co oznaczaja ? I co moze byc powodem tego proglemu z obrotami
Clay123x
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe II generacji
    Ten typ instalacji gazowej, podobnie jak wcześniejszy, wykorzystuje zmienne warunki podciśnieniowe, pozwala już jednak na regulację składu mieszanki. Instalacja ta przeznaczona jest dla starszej generacji silników, ...