Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
rokita napisał(a):Zastanawiam się nad zakupem 6, w wersji kombi z lat 2004 - 2006. Do wczoraj myślałam o dieslu 2.0, 136KM, ale poczytałam sobie kilka artykułów w necie i zwątpiłam... Czy diesle z podanych przeze mnie roczników są naprawdę takie awaryjne? Jakoś nie mam przekonania do benzyny, bo spalanie zabije mój budżet. Dodam, że dużo jeżdżę po mieście plus kilka razy w roku dłuższe trasy i raz w miesiącu ok. 300 km.
Poradźcie czy pchać się w benzynę (i ewentualnie jakie jest jej spalanie przy dynamicznej jeździe) czy zaryzykować diesla, a może w ogóle zrezygnować z Mazdy?
pysior1 napisał(a):Również zastanawiam się nad Mazdą 6 Kombi z 2006, a Oplem Vectrą. Troszkę mnie przeraża ogrom Opla i podoba mi się wizualnie Mazda więc w jej kierunku bardziej się pochylam. Jednakże nasłuchałem się tyle o rdzy w tych autach, że boje się ją kupić. Napiszcie proszę czy faktycznie jest z nią aż taki problem, oraz jak rozpoznać auto podatne na rudą? Tzn... Jak rozpoznać, że sprzedający próbuje ukryć ten fakt? Pozdrawiam
Baza z danymi technicznymi samochodów marki MAZDA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne MAZDA