Mazda 6 - Czy to dobre auto?

24 Mar 2008, 12:06

Witam. Potrzebowałbym Waszych opinii na temat Mazdy 6. Czy to dobre auto?

Pozdrawiam.
Bronq
Nowicjusz

29 Mar 2008, 17:14

mazda moim zdaniem to interesująca marki, dopiero wchodzi na nasz rynek. Nie mam zbyt bogatej wiedzy na ten temat. Znam natomiast niektóre fajne modele tego producenta. Sprawdź sobie Mazde CX7 i chyba CX8 lub CX9. Należą do klasy SUV.
Hubertusss
Początkujący

Miejscowość: Radom

29 Mar 2008, 17:33

Dzięki za odp. Prawdę mówiąc w ciągu tych kilku dni zdążyłem zaklepać już Mazdę MPV, duże, rodzinne auto. Mam nadzieję, że sie na nim "nie przejadę" :wink:
Bronq
Nowicjusz

29 Mar 2008, 18:45

MAzda 6 to bardzo dobre autko pod względem niezawodności niestety obecna wchodząca na rynek wersja będzie bardzoej awaryjna bo produkowana przy współpracy chyba Niemców
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

20 Cze 2010, 08:27

Hej
Zastanawiam się nad zakupem Mazdy 6 z 2003/04 rocznik w kombi.
Mam dylemat czy wybrać benzyne (1.8, 120KM) czy diesla 2.0

Jeżdzę zarówno po mieście, aczkolwiek to raczej zakupy, dojazd niedaleko... a zależy mi głownie na dobrym komforcie i niskim spalaniu na trasie, bo raz-dwa razy w miesiącu wyjeżdzam w trasy od 150 do nawet 500 km i wożę ze sobą psich pasażerów.

Co byście doradzili w tej sytuacji?
Katja
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocek

20 Cze 2010, 19:12

Ja bym radził wybrać diesla. Dosyć szybki, a zarazem ekonomiczny. Benzyna na pewno więcej pali no i wiadomo więcej kosztuje.
Piszę poprawnie po polsku !
Paffka
Nowicjusz

Miejscowość: Głogów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Maserati GranTurismo - opinia i wrażenia z jazdy
    Miałem okazję trochę pojeździć i jako że nie ma opini na temat tego auta więc się podziele wrażeniami. Maserati GranTurismo Silnik 4.2 V8 405 KM Skrzynia aut. 6 Biegowy Rok prod. 2010 Całokształt Uważam że to bardzo fajne ...
    Wyjazdy weekendowe - bezpieczne piątkowe podróże
    Piątek kojarzy się z początkiem weekendu, odpoczynkiem po intensywnej pracy i wyjazdami. Tymczasem piątkowe popołudnie na drogach to najbardziej niebezpieczny czas w całym tygodniu. Aby zapobiegać wypadkom, kierowcy nie mogą ...

29 Cze 2010, 15:13

witam wszystkich!
również mam chrapkę na Mazdę 6 czy ktoś coś może więcej o niej powiedzieć.
waham się jeszcze nad passatem B5 ale bardziej mi się mazda podoba. ciężki wybór.
songoku
Nowicjusz

Miejscowość: szczecin

27 Lip 2010, 14:25

Ja jeżdzę 6 i uważam, że to najlpesze auto jakie można mieć. Nie wiem jakie są wasze doświadczenia z samochodami, ale jesli ktoś ma do wyboru albo mazde, albo coś innego, to niech bierze M6!!
Ostatnio edytowany przez krzysgladiator, 28 Lip 2010, 00:39, edytowano w sumie 1 raz
krzysgladiator
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

27 Lip 2010, 16:45

Katja napisał(a):Hej
Zastanawiam się nad zakupem Mazdy 6 z 2003/04 rocznik w kombi.
Mam dylemat czy wybrać benzyne (1.8, 120KM) czy diesla 2.0

Jeżdzę zarówno po mieście, aczkolwiek to raczej zakupy, dojazd niedaleko... a zależy mi głownie na dobrym komforcie i niskim spalaniu na trasie, bo raz-dwa razy w miesiącu wyjeżdzam w trasy od 150 do nawet 500 km i wożę ze sobą psich pasażerów.

Co byście doradzili w tej sytuacji?

Benzyna będzie lepszym i bezpieczniejszym rozwiazaniem w tym przypadku.
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

11 Sie 2010, 11:55

Ja jeżdze 6 i jestem mega zadowolony.
Jednak jak wiadomo wymiana oleju i filtrow u mechanika nie wychodzi za tanio.
Dlatego dlugo szukalem oryginalnej Dexeli( bo oczywiście nie wleje czegoś innego do Madzi)
i znalazlem super ceny. Dla zainteresowanych podaje tel : 791 223 366
Ostatnio edytowany przez doniu01, 18 Sie 2010, 23:59, edytowano w sumie 1 raz
doniu01
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

11 Paź 2010, 14:27

[link do oferty na Allegro wygasł] :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Norbert
norberto912
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

13 Lis 2010, 21:28

Jeżeli chodzi o Mazde 6 to samochód godny polecenia w szczególności wersja z silnikiem diesela. Mazdy charakteryzują się bardzo małą awaryjnością oraz świetnym wykonaniem. M6 posiada bardzo dobre właściwości jezdne, jest komfortowa. Plusem jest także fakt, że Mazdy produkowane są wyłącznie w Japonii.
V12
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź

14 Lut 2011, 20:09

Paffka napisał(a):Ja bym radził wybrać diesla. Dosyć szybki, a zarazem ekonomiczny. Benzyna na pewno więcej pali no i wiadomo więcej kosztuje.

Tylko benzyne, silniki diesla w mazdzie to koszmarna pomylka. Mam juz swoja po remoncie , a takich mazd6 jak moja sa tysiace. Zatarty silnik, rozwalajace sie turbo a to po 100tys mil. Poza tymi dwoma drobnymi usterkami, mechanicznie niezawodne, zawieszenie super. Szybkie , zgrabne i duze, ale jak zapomnisz o tych dwuch wadach.
Zawsze wdzieczna za odpowiedz :)
Tetetka
Nowicjusz

Miejscowość: England

14 Lut 2011, 20:13

Paffka napisał(a):Ja bym radził wybrać diesla. Dosyć szybki, a zarazem ekonomiczny. Benzyna na pewno więcej pali no i wiadomo więcej kosztuje.

Mazda6 tylko w benzynie. Diesle maja dwie podstawowe wady: silnik i turbo. Jak bedziesz pilnowal smog, moze unikniesz klopotow, jak nie bedziesz jej serwisowal to murowana kapitalka silnika. Ja juz w swojej mam drugi silnik po 100tys mil. Zawieszenie super, malo awaryjne. Szybkie duze i zwrotne. Mazda6 w benzynie - oczywiscie ze tak , ale diesle sa pomylka.... Moja jest 2004 rok produkcji, to troche mloda jak na wymiane silnika.
Tetetka
Nowicjusz

14 Lut 2011, 20:16

V12 napisał(a):Jeżeli chodzi o Mazde 6 to samochód godny polecenia w szczególności wersja z silnikiem diesela. Mazdy charakteryzują się bardzo małą awaryjnością oraz świetnym wykonaniem. M6 posiada bardzo dobre właściwości jezdne, jest komfortowa. Plusem jest także fakt, że Mazdy produkowane są wyłącznie w Japonii.

Az trudno uwierzyc. 40% mazd6 w dieslu na angielskim rynku juz skonczyla zywotnosc na smietniku przez silnik diesloski, a kolejne jeszcze ratuja ( sama jedna uratowalam ). Pogadamy jak przejedziesz nia ponad 100 tys mil. Pilnuj o;ejowego smoka przy pompie to moze sie uda. Serwis serwis x serwis. Bezawaryjne sa , jak nie liczyc silnika.
Tetetka
Nowicjusz