![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/rage-2013-a284/logo-maserati-i-inne-egzotyczne-auta-t16650.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Katja napisał(a):Hej
Zastanawiam się nad zakupem Mazdy 6 z 2003/04 rocznik w kombi.
Mam dylemat czy wybrać benzyne (1.8, 120KM) czy diesla 2.0
Jeżdzę zarówno po mieście, aczkolwiek to raczej zakupy, dojazd niedaleko... a zależy mi głownie na dobrym komforcie i niskim spalaniu na trasie, bo raz-dwa razy w miesiącu wyjeżdzam w trasy od 150 do nawet 500 km i wożę ze sobą psich pasażerów.
Co byście doradzili w tej sytuacji?
Paffka napisał(a):Ja bym radził wybrać diesla. Dosyć szybki, a zarazem ekonomiczny. Benzyna na pewno więcej pali no i wiadomo więcej kosztuje.
Paffka napisał(a):Ja bym radził wybrać diesla. Dosyć szybki, a zarazem ekonomiczny. Benzyna na pewno więcej pali no i wiadomo więcej kosztuje.
V12 napisał(a):Jeżeli chodzi o Mazde 6 to samochód godny polecenia w szczególności wersja z silnikiem diesela. Mazdy charakteryzują się bardzo małą awaryjnością oraz świetnym wykonaniem. M6 posiada bardzo dobre właściwości jezdne, jest komfortowa. Plusem jest także fakt, że Mazdy produkowane są wyłącznie w Japonii.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki MAZDA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne MAZDA