Killaz napisał(a):Nie jestem fanboyem, ale Accord 8th generacji wygląda o niebo lepiej, nowocześniej i dostojniej niż A4 B7, które notabene podobało mi się w Avant S-line, ale naprawdę, przy Accordzie wypada już blado. Poza tym nie ma czegoś takiego, de facto, jak A4 B7 - to nadal B6, tylko po sporym faceliftingu.
Kwestia gustu. Mi A4 lepiej leży
Killaz napisał(a):Zaś jeśli dziwi cię, dlaczego tak chłopaki się nabuzowali, już tłumaczę - bo twoje zachowanie jest zbiorem tych stereotypów, z którymi forum i jego użytkownicy od lat walczą. Szczególni budzi grozę naiwność, że Audi to po pierwsze "bezpieczny wybór", a po drugie "nie wstyd się nim pokazać".
A po co walczyć z oczywistą oczywistością? Audi jest dobrą marką i tego nie zmieni pisanie na forum. Uważam że b7 to bezpieczny wybór, auto jeszcze z tamtego pokolenia(de facto to b6 po licie) ale nadal wygląda świeżo i każdy mechanik go naprawi bez latania po wyspecjalizowanych warsztatach. Zresztą wyżej rozpętała się dyskusja na temat szukania mechanika do japońca. Jak mam latać przez pół kraju żeby naprawić Hondę czy Mazdę to dziękuje.
Killaz napisał(a):Te czasy fizycznie przeminęły, ale mentalnie w niektórych będą zakorzenione nawet wtedy, kiedy będą brali pożyczkę na spłacenie kosztów naprawy swojego "wzoru solidności".
Po części masz rację ale które auto ma szansę zostać zabytkiem. 20letnie Audi nawet pospolite A4 b5 z quattro czy dowolny Renault? No właśnie.
A co do mentalności racja. Niektórzy nigdy nie zrozumieją że czasy zupełnie niezawodnych aut minęły i każda marka ma jakieś bolączki. Znam takich co się wpakowali w Passat b6 z 2.0tdi no bo Passat. A to auto to kupa złomu i nie ma nawet polotu do b5. No ale tego nie przeskoczysz, nadal dla sporej liczy osób Passat to szczyt
Killaz napisał(a):Twoje pieniądze, twoja decyzja, twoje auto. Ale nie jestem w stanie zrozumieć zejścia z niezawodnych aut jak Mazda 6 2nd gen i Acco 8th gen na Audi.
Mazda 6 II rdza, może nie tak duża jak w 1 ale i tak jest z tym problem. Accord nie podoba mi środek i jak to jest wykonane(plastki fantastic, zresztą Mazda nie lepsza). I tu Audi miażdzy obie te marki brakiem rdzy i jakością środka nieosiągalną dla obu japońców. Choć silnik Accorda jest genialny
Po za tym dyskusja wyżej uświadomiła mi problemy z serwisem japońskich aut.
(nawiasem pisząc, wycofanie Accord z europejskiego rynku to chyba wystarczający dowód na to że Honda przegrała w segmencie D)
Łokoj napisał(a):Założę się o 5 tys zł, że jakbyś kupił jednemu i drugiemu 5 letnie Audi S3 quattro i wstawił do garażu to by skakali w niebiosa a tutaj że złe silniki tsi..
znaczek Audi niektórym odbiera godność i nie będą jeździć autem dla plebsu