Mazda 6 II gen 2,5 PB do oceny

05 Kwi 2019, 10:55

Witam na wstępnie. Noszę się z zakupem mazdy 6 i wpadła taka sztuka blisko. Mimo, że handlarz to raczej okazjonalny bo ma 2 auta oprócz tego wystawione.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

proszę o opinię czy warto się rozglądać za tym autkiem ;)
wojtek10611
Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz

05 Kwi 2019, 17:30

Jeśli masz blisko to możesz zobaczyć, wiele nie tracisz.
Licz się jednak z tym, że w miarę zadbane 6 II zaczynają się w granicach 30k a tutaj masz za 25 silnik 2.5, gdzie sama akcyza to 18,6% wartości. Nooo chyba, że jest jeszcze do opłat.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

05 Kwi 2019, 22:31

Ciężko dostrzec na zdjęciach, ale tylny zderzak w tym modelu nie powinien być jednobarwny, tylko powinien posiadać czarny pasek u dołu, tutaj przykład:
[link do mobile.de wygasł]
Gdyby to był idealny egzemplarz ... to cena raczej nierealna, nawet bez opłat.

Auto wyprodukowane 21.11.2007, także dodatkowo trzeba uważać, żeby przy rejestracji nie okazało się, że w dowodzie będziesz miał wbity rok produkcji 2007 (szczególnie jeśli data 1-j rejestracji byłaby w początkowych miesiącach roku 2008).
tomekdk

06 Kwi 2019, 07:31

wojtek10611 napisał(a):itam na wstępnie. Noszę się z zakupem mazdy 6 i wpadła taka sztuka blisko. Mimo, że handlarz to raczej okazjonalny bo ma 2 auta oprócz tego wystawione.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... d9ce82a495

proszę o opinię czy warto się rozglądać za tym autkiem

Na opis nie patrz bo typowy pitu pitu handlarza, zadzwoń zapytaj się czy wystawia fakturę lub umowę bo jak nie to dolicz akcyzę, tłumaczenia, przegląd no i to że podpisujesz fikcyjną umowę też jest takie sobie. Reszta to stan auta który musisz zweryfikować w warsztacie na podnośniku albo w kanale.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

06 Kwi 2019, 14:52

Dziękuje bardzo za odpowiedzi i porady.

Dzwoniłem do typa i uwaga: akcyza nie opłacona ale na mój tekst, że 18% przy takim silniku tekst sprzedawcy: "No wie Pan ale to się bierze rzeczoznawce i on tam wypisuje jakieś swoje rzeczy i to wychodzi dużo niej" :D Także tego :D

@Invi Nie wiem czy masz na myśli zadbane 2,5 litrowe mazdy ? Bo Interesują mnie też te silniki 2.0 i tam chyba do 30 już bym znalazł coś sensownego ?

Na tą chwilę chyba dalej po prostu będę szukał bo to faktycznie wygląda podejrzanie ;)
wojtek10611
Nowicjusz

06 Kwi 2019, 15:45

wojtek10611 napisał(a):akcyza nie opłacona ale na mój tekst, że 18% przy takim silniku tekst sprzedawcy: "No wie Pan ale to się bierze rzeczoznawce i on tam wypisuje jakieś swoje rzeczy i to wychodzi dużo niej" :D Także tego :D

Skoro Przemek przywiózł to niech Przemek wg. przepisów opłaci podatek akcyzowy :lol:
Rzeczoznawca jeżeli poświadczy nieprawdę i napisze opinię że auto uszkodzone itp to może i wyjdzie troche mniej,
Ale przede wszystkim nie zrobi tego za darmo i znajdź takiego rzeczoznawcę który podstawi się za te 400-500zł i poświadczy nieprawdę.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Lexus UX 250h E-Four - kompaktowy SUV
    UX to nowy kompaktowy SUV Lexusa, oferowany m.in. z napędem hybrydowym z silnikiem 2,0 l o łącznej mocy 184 KM. Auto powstało na platformie GA-C. Wersja 4x4 z elektrycznym układem E-Four zużywa według pomiaru WLTP od 5,8 ...

06 Kwi 2019, 16:58

wojtek10611 napisał(a):Na tą chwilę chyba dalej po prostu będę szukał bo to faktycznie wygląda podejrzanie ;)

ciekawe jeszcze z kim umowę byś spisał :mrgreen:

wojtek10611 napisał(a):@Invi Nie wiem czy masz na myśli zadbane 2,5 litrowe mazdy ? Bo Interesują mnie też te silniki 2.0 i tam chyba do 30 już bym znalazł coś sensownego ?

Poniżej 28-29 żadnej bym chyba nie oglądał
Invi
Forumowicz VIP

06 Kwi 2019, 18:07

andrewb25 napisał(a):Rzeczoznawca jeżeli poświadczy nieprawdę i napisze opinię że auto uszkodzone itp to może i wyjdzie troche mniej,
Ale przede wszystkim nie zrobi tego za darmo i znajdź takiego rzeczoznawcę który podstawi się za te 400-500zł i poświadczy nieprawdę.

To nie jest taak, to jest następny kawałek wiedzy który śledczy powinni pojąć czyli oficjalne wyceny szkód usterek są rażąco wyższe niż te z którymi mamy do czynienia więc wystarczy wgniota na masce, zaparowane światła + np. pękniety uchwyt zderzaka żeby wyszła całka z takiej Mazdy.
Ale generalnie ten temat powinien załatwić importer.

Bardziej obawiałbym się podpisywania lewych umów.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

15 Kwi 2019, 12:34

Zmieniła się trochę specyfika bo tych Mazd nie ma za wiele ale w obszar zainteresowań doszedł Mondeo mk4 ;)

Znalazłem pewne ogłoszenie lecz mam pewne wątpliwości.

Pierwsza sprawa auto jest po kolizji (według sprzedawcy z sarną, podrzucam zdjęcia z kolizji). Wszystko niby zostało naprawione w ASO Forda. Ogólnie przebieg bardzo niski + polski salon i wszystkie serwisy w aso forda.

Czy ten samochód jest opłacalny czy może być coś nie tak i raczej szukać czegoś innego ? Proszę o możliwe, sprawną odpowiedź.

wojtek10611
Nowicjusz

15 Kwi 2019, 15:48

Masz na zdjęciu VIN więc sprawdź przez jakąś szukajkę. Jeśli rzeczywiście aso to będziesz miał pełną historię

A tak ogólnie to bardzo dobrze wygląda, rzekłbym nawet zayebiście
Invi
Forumowicz VIP

15 Kwi 2019, 18:59

Taka mała dygresja co do uszkodzeń,
Oglądam i śledzę całą serię "Polskiego Porsche" Patryka Mikiciuka
Tu np. jeden z odcinków

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

I to co tam goście robią to prawdziwy majstersztyk blacharnictwa

Przypomina mi to trochę serię "Gas Monkey" też świetny serial

Wiem że to jest inna skala samochodów i jak gdyby nie ten budżet.

Ale polecam obejrzeć wszystko.

Patrząc o co ludzie pytają i o jakie uszkodzenia mają obawy to jest to po prostu śmiech na sali, a jeszcze niektórzy się zastanawiają bo auto ma 5 rysek na lakierze i nie wiedzą czy kupować czy nie kupować :lol:
To co by powiedzieli na takie porsche z pierwszego odcinak jak to wyglądało, a szef warsztatu po rozebraniu powiedział że jest to świetna baza do odbudowy tego Porsche z '69 :lol: i jest w BDB, 99,9% innych oglądaczy skreśliło by ten samochód i wywiozło na złom.
andrewb25
Stały forumowicz

15 Kwi 2019, 19:04

andrewb25 napisał(a):I to co tam goście robią to prawdziwy majstersztyk blacharnictwa

Sprawdź tego gościa

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Invi
Forumowicz VIP

15 Kwi 2019, 19:19

Też go widziałem , dobry jest :lol:
I kup w rosji bezwypadkowy samochód :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

16 Kwi 2019, 11:02

Na tą chwilę mam informację od sprzedającego, że czeka na decyzję osoby która zarezerwowała do dzisiaj. Jeśli nie sprzeda się to jadę oglądać. Ale znalazłem też info, że gościu jest małym handlarzem. Jakieś 5-6 ogłoszeń znalazłem tego samego gościa na otomoto.

Więc mam wyjścia awaryjne ->

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?

1. też Polski salon, zdjęcia nie sprzedawcy tylko raczej wygląda na prywaciarza. bliżej niż śląsk i niższy przebieg ale jakoś tak zachowany gorzej mimo niższego przebiegu.
2. Polski salon -> tym razem chyba na 100% prywaciarz bo nie znalazłem podobnych ogłoszeń z tej miejscowości. Przebieg już trochę wyższy ale nadal w porządku.
3. Nie wiem czy cena jak za 2,5 L nie za mała ale wygląda ciekawie.

Coś według was wartego zachodu ?
wojtek10611
Nowicjusz

18 Kwi 2019, 22:04

wojtek10611
Nowicjusz