Mazda 6 II GH 2008r. 1.8 120km benzyna Problem z Zamykaniem z Pilota

22 Gru 2020, 21:39

Witam. Mam problem w mojej Madzi 6 2008r. 1.8 120km benzyna + gaz kombi. Od dwóch tygodni przestały mi działać piloty od zamykania. (Jednak jak klikam prawie jednocześnie najpierw otwórz później zamknij to wszystkie drzwi zamyka) Otwieranie z jednego i drugiego pilota działa, ręcznie z kluczyka działa zamykania i otwieranie. Baterie w pilotach wymienione na nowe. Kodowanie kluczyków również zostało wykonane.
Raz miałem tak, że odpiąłem akumulator na godzinę i zamykanie od razu zaczęło działać z pilota przez jakieś 5dni bez problemu dział pilot. Po tym czasie sam z siebie przestał i wtedy kolejny raz odpiąłem akumulator na godzinę i to nie pomogło. Ostatnio miałem tak, że raz załapał pilot i raz zamykał dzwi z pilota, a raz nie, jak mi się chciało.
Może ktoś z Państwa miał podobny problem?
Z góry dziękuję za podpowiedź.
marek1405
Nowicjusz

23 Gru 2020, 10:02

Sprawdzałeś czy odległość pilota od samochodu ma jakieś znaczenie? Wina raczej nie leży w pilotach tylko w centralce sterującej.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

24 Gru 2020, 14:23

Odległość nie ma żadnego znaczenia. Prawdopodobnie jest to wina modułu pilota.
marek1405
Nowicjusz

30 Gru 2020, 22:30

Podmieniłem na inny używany moduł centralki i nadal to samo
marek1405
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Komfortowe fotele nowej Skody Octavia
    Ergonomiczne fotele nowej ŠKODY OCTAVIA zostały wyróżnione znakiem AGR "Testowane i zalecane" przez niemiecką kampanię Zdrowe Plecy (AGR - Aktion Gesunder Rücken). Fotele zyskały rekomendacje niezależnych ...
    Nieoznakowane radiowozy BMW 330i xDrive
    Polska dołączyła do grona krajów, w których samochody marki BMW wspierają funkcjonariuszy Policji w realizowaniu ich wymagających obowiązków. Pierwsza pula 40 samochodów BMW 330i xDrive wyjechała ...