Mazda 6 jaka wybrac

17 Lis 2011, 09:05

Witam otoz ze mieszkam w anglii mam do was pytanie .
Planuje zakup mazdy 6 (2008) tylko nie wiem czy w dieslu czy benzynie , koszt benzyny w uk to 1.30 koszt diesla to 1.39 pracuje 4 na 4 do pracy mam 50km droga 100km/h ( w jedna strone) , takto jazda po miescie raczej na krotkie dystanse , i mozliwe ze raz w roku poza uk

interesuje mnie co wy byscie wybrali , prosze zebyscie wzieli pod uwage ze interesuje mnie ekonomia i jestem mlody,tezbym sobie chcial poszalec hehe
interesuja mnie tylko 2 litrowe silniki.

dziekuje za pomoc
zinqzinq
Nowicjusz

28 Gru 2011, 16:21

wiem ze nie na temat, ale myslalem ze w UK tansze jest paliwo niz jak to co piszesz, zwlaszcza roznica pomiedzy dieslem a benzyzną jest spora.
Musisz wybrac silnik tez pamietajac o tym ze diesel choc drozszy, to tak na prawde moze mniej palic i wyjsc ekonomiczniej dla Ciebie :)
mocny27
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Salon Volvo 100 km od koła podbiegunowego
    Samochody Volvo od ponad 85 lat powstają w Szwecji, kojarzącej się z surowym, polarnym mrozem i śniegiem. Najdalszy salon tej marki znajduje się w miasteczku Gällivare . Miejscowi twierdzą, że to tylko 4 godziny drogi ...