MAZDA 6 kombi rok 2006/07 czy Focus KOMBI 08??

01 Gru 2011, 12:01

Witam

Jestem nowy na forum troszke poszukałem ale nie znalazłem dobrego tematu w nurtującej mnie sprawie. Mam do wydania tak ok 35/37 tys. i zastanwiam się na kupnem auta na mojim celowniku są dwa, Mazda 6 Kombi po lifcie roczniki 06/07 lub Ford Focus też w Kombi rocznik 2008 i zastanawiam się jakie auto wybrać dodam że raczej auto w dieslu miało by być (bezynowych modeli prawie nie ma). Intersuje mnie jeszcze Mondeo rocznik 2007 ale cena jest troche ponad budżet. Chętnie posłucham opini użytkowników i jakieś podpowiedzi co wybrać.

Pozdrawiam
cheopsik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 09 2001
Auto: FOCUS MK1 KOMBI, 1.8 TD 90KM

01 Gru 2011, 14:51

Mazda 6.Fajny i ładny samochód ale do bezawaryjnych nie należy.Mondeo najlepiej 1.8 tdci 125km bez filtra cz.stałych,choć inne diesle też nie są złe.Ogółem duży wygodny samochód.Focus też polecam,choć silniki będą w nim mniejsze no i oczywiście nie będzie tyle przestrzeni co w mondeo.
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

02 Gru 2011, 13:22

Co masz na myśli mówiąc że Mazda do bezawaryjnych nie należy?? Wiadomo każdy samochód się psuje jedne częsciej drugie rzadziej a jak to z mazda 6 jest?? Mondeo było by najlepszym wyborem ale niestety jest odrobine jeszcze za drogi chyba że troche tak do maja stanieją bo nie chce też kupywać wersjij podstawowej a co do Focusa to racaja sam mam teraz z roku 1999 i autko naprawde fajne i powiem szczerze że mechanicznie też bardzo dobrze się spisuje ale własnie szukam czegoś wiekszego ale sentyment został do Focusa i za ta kwote mozna kupic sotsunkow mlode bo 4 letnie autko z dobrym wyposazeniem:) i zdażają sie silniczki 2.0 z 136 km ale pewnie maja filtr cząsteczek. Pytam na niezależnym forum o opinie bo np na forum mazdy każdy poleci mazde a na fordzie forda:)
cheopsik
Nowicjusz

02 Gru 2011, 18:43

Wiadome.A jeżeli chodzi o mazde to chodzi mi konkretnie o szóstkę bo reszta jest raczej dosyć.Sam nawet kiedyś chciałem ją kupić.
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

18 Sty 2012, 13:43

zobaczymy jeszce z 5 miesiecy, ciagle sie waham bardzie jestem za mazda i mondeo tyle że mondeo droższe jest troche poza moim budzetem, moze jeszcze cena troche spadnie. Focus tez fajny tylko mysilalem o czyms nieco wiekszym.
cheopsik
Nowicjusz

18 Sty 2012, 15:16

W zasadzie focus jest tu ideałem ale tan samochód za kilka latek straci na wartości dość mocno (król przedstawicieli itp) Więc ja wybieram mazdę lub audi A4 po lifcie z silnikiem 1,9TDI (2,0TDI nie polecam)
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Bezpiecznie za kierownicą po dłuższej przerwie
    Czasem okoliczności życiowe sprawiają, że mimo posiadanego prawa jazdy żegnamy się na jakiś czas z możliwością prowadzenia samochodu. Niezależnie od tego, jak długo nie siedzieliśmy za kierownicą – kilka miesięcy czy ...