11 Lut 2008, 11:58
Zamierzam kupic nowe auto, zasadniczo szukałem czegos pośród aut kompaktowych do 60 tys. zł (Astra III, Mitsubishi Lancer, Nissan Tiida), ale przypadkowo wpadło mi takie oto ogłoszenie:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Cena podejrzanie niska, katalogowa cena takiej wersji to 99 tys., wiec gdzieś musi byc haczyk.
Auto i tak biorę na kredyt, więc 15 tys. więcej w stosunku do pierwotnych zaierzeń, nie bedzie az tak bardzo odczuwalne, a jednak różnica w klasie samochodu i wyposażeniu jest dośc znaczna. No i do tego Mazda 6, która przez lata (wtedy jeszcze 626) była odległym i nieosiągalnym marzeniem.
Słyszałem, że Mazda jest w trakcie reorganizacji sieci sprzedaży, ale chyba bardzo negatywnego wpływu na obsługę miec to nie powinno.
A może ktoś jest z okolic Opola i zna dealera oferującego taka okazję, gdy zadzwoniłem do dealera w Poznaniu, był bardzo zdziwiony i stwierdził, że w takiej cenie to nawet on nie może kupic takiego auta, a co dopiero sprzedawac?
Z początku myslałem, że moze jest to egzemplarz powystawowy, czy po jazdach próbnych, ale widzę, że są kolory do wyboru. Będę wdzięczny za sugestie.