MAZDA 6 VS PEGEOT 407 VS LAGUNA II FL

08 Kwi 2013, 13:32

Witam niedawno pozbyłem sie najgorszego auta na świece jakim jest alfa romeo :D

i wybieram się za granicę po coś nowego mianowicie do francji i wybór padł na auta wymienione w temacie wszystkie mniejwiecej z rocznika 2005 koniecznie w benzynie 2.0 (mam zamiar montowac LPG) obojetne czy to bedzie kombi czy nie i teraz nasówa się pytanie które auto wybrać
z tego co wiem to laguny miają słabą opinię ale niby po lifcie poprawiono jej młodzieńcze dolegliwoscie

Czy może jednak wybrać diesla Audi a3 2001r albo Seata ibize 2004r. oczywiście 110km bo 130 z tego co słyszałem bardziej awaryjna ponieważ posiada już dwumasa

Z góry dziękuje i pozdrawiam :)
gorek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 11 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam
Paliwo: Benzyna + LPG

08 Kwi 2013, 14:07

Co ma dwumas do awaryjności .wytrzymuje około 200tyś i się go wymienia .Dzięki niemu w nowszych dieslach nie trzęsie ci całą budą jak było w starszych ..Po prostu postęp technologiczny .
kris7777
Początkujący

Miejscowość: śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Spalanie i emisja CO2 - BMW X2
    W zależności od wersji silnikowej jesteśmy w stanie zauważyć że rozbieżności w spalaniu są dosyć spore. Wynoszą od 1,8 litra do 7,5 litra na 100 km. BMW X2 xDrive25d : zużycie paliwa w cyklu mieszanym: 6,3-5,7 l/100 km; emisja ...
    Centrum testowania silników Skody
    SKODA zainwestowała blisko 34 mln euro w nowe centrum testowania jednostek napędowych. To kamień milowy na ścieżce rozwoju Producenta. Nowa inwestycja marki polega na rozbudowie istniejącego już od 2008 roku Centrum Technologii ...