Mazda 626 + instalacja gazowa

22 Lut 2010, 22:47

Witam!

Mam pytanko... Myślałem nad założeniem instalacji gazowej do mojego auta, jest nim Mazda 626 1.8, ale słyszałem że silniki japońskie źle znoszą gaz.... Co wy o tym myślicie??
maniaq
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie

22 Lut 2010, 23:13

wazniejsze jest to jak TY znosisz wydatki na benzyne jezeli zle to nie zastanawiaj sie tylko zakladaj gaz chyba ze masz zajezdzonego... silnik musi chodzic na gazie nie ma innej opcji
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

23 Lut 2010, 14:10

Właśnie że źle znoszę wydatki na benzynie dość dużo jeżdżę i kasa leci z portfela na paliwo... A co do silnika myślę że jest w dobrym stanie regularnie wymieniam filtry, oleje itp.. Na razie mnie nie zawiódł...

Czyli Podsumowując silnik nie powinien szwankować na gazie??
maniaq
Nowicjusz
Awatar użytkownika

23 Lut 2010, 15:56

jak założysz u dobrego gazownika dobra instalacje sekwencje to mozesz byc spokojny a kasa w portfelu po kazdym tankowaniu bedzie zostawac
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

23 Lut 2010, 19:57

Ok dzięki za radę :smile:

Temat do zamknięcia
maniaq
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Sobota w terenie
    Jako ze ostatnio brak mi na wszystko czasu to gdy wczoraj zadzwonil kumpel spytac czy mam chwile zeby dzis rano wyskoczysc w teren nie zastanawialem sie ani chwili. Do tego jechalismy doslownie "za rog" zdjęcia w galerii ...