Mazda CX-5 - moje odczucia po jeździe próbnej

29 Gru 2015, 10:40

Nie wiem jak dla was, ale dla mnie oprócz mocy silnika ważne jest bezpieczeństwo. W razie stłuczki, albo kierowcy z naprzeciwka, który nie wie kto ma pierwszeństwo lepiej jest być w większym samochodzie. Tym cudeńkiem jeździłem na jeździe próbnej, wrażenia niesamowite. Oprócz tego zainteresowały mnie 3 rzeczy na rozmowie w salonie. Wspomaganie utrzymania pasa ruchu (choć nie jest jakieś konieczne), monitorowanie martwego pola (to już bardzo rozsądna sprawa) i przede wszystkim adaptacyjne światła led. Fajne połączenie mocnego samochodu i bezpieczeństwa.
makumba
Nowicjusz

Auto: Lanos

30 Gru 2015, 10:46

Jaki silinik miałeś do dyspozycji w testowym modelu Mazdy CX-5?
makumba napisał(a):Oprócz tego zainteresowały mnie 3 rzeczy na rozmowie w salonie

Duży nacisk we wszystkim aktualnie oferowanych markach jest na bezpieczeństwo i niektóre z tych gadżetów pojawiają się już nawet w najniższych klasach w standardzie.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

01 Lut 2017, 10:01

Gdybym sam miał ocenić jazdę Mazdą CX-5, musiałbym stwierdzić, że prowadzi się bardzo dobrze. Przy czym na pewno jeżeli będę zmieniał dotychczasowe autko, także tą opcję wezmę pod uwagę. Zdecydowanie podoba mi się jego look, a co więcej zwłaszcza na kobietach robi wielkie wrażenie:)
Andrzej36
Nowicjusz

Auto: Ford
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na pamięć i kierowca jak na autopilocie
    Mówi się, że praktyka czyni mistrza. W przypadku codziennej jazdy tymi samymi drogami to powiedzenie nie zawsze się sprawdza. Jazda jak na autopilocie, dekoncentracja, zmniejszona świadomość, a nawet niedostrzeganie ...