Mazda CX-5 pomoc w montażu projektorów i oświetlenia led

07 Gru 2022, 20:26

Witam wszystkich.
Jestem tu nowy próbowałem znaleźć taki temat lecz nie udało mi się więc moja prośba dotyczy podlaczenia projektorów w mojej Mazdzie CX-5.
Problemem jest znalezienie wiązki kabli do których mógłbym wpiąć takie projektory ponieważ mój model nie posiada oryginalnych świateł w drzwiach i nie mogę znaleźć tej wiązki odpowiadajacej za włączanie światła przy otwieraniu drzwi.
Szukam też wiązki która będzie dawała cały czas napięcie nawet przy zamkniętych drzwiach do której będę mógł podłączyć paski ledowe w boczkach.
Bardzo proszę o pomoc ew jakieś zdjęcia gdzie mogę podpiąć się.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
RafałP
Nowicjusz

08 Gru 2022, 10:27

Szczerze 0 dobra rada - nie rób tego sam. Poszukaj jakiegoś dobrego elektryka albo najlepiej jakiejś firmy, która zajmuje sie tuningiem. Zrobią ci to fachowo. Sam możesz dużo namieszać w tym aucie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Gru 2022, 18:18

Problem jest taki że znalazłem w Warszawie osobę która to zamontuję ale koszty przekroczyły 4razy zakupiony sprzęt a wszystko jest gotowe wystarczy tylko podpiąć.
RafałP
Nowicjusz

08 Gru 2022, 19:03

RafałP napisał(a):Problem jest taki że
Jest taki że na co dzień tutaj na forum nie zajmujemy się takimi rzeczami . Ktoś by musiał mieć schemat elektryczny Twojego auta , ktoś by musiał poświęcić czas na jego analizę , ewentualnie ktoś by musiał już coś takiego przerabiać . Powiem krótko - dasz tutaj schemat to może ktoś pomoże.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

08 Gru 2022, 19:43

Ja bym się tu zastanowił, dlaczego takla usługa tyle kosztuje. Dlaczego nie jest tańsza? Masz więc do przemyślenia, czy warto samemu się w to pchać.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

08 Gru 2022, 20:32

Przepraszam ale będzie gorzko . Tak się po..ło że każdemu co się zamarzy jakieś tam usprawnienie to szuka rozwiązania za free. Nie ważne że nie ma pojęcia , umiejętności ale uważa że na necie być może znajdzie się jakiś frajer co poprowadzi za rączkę .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

09 Gru 2022, 12:37

No tak - masz rację. Tylko problem w tym jest jeszcze jeden - to, że ktoś podpowie jak to zrobić, gdzie się wpiąc, to jeszcze nic. Tu chodzi głównie o to, że podpinając różne cuda w takim aucie, można przez nieuwagę albo przez brak wiedzy nieźle namieszać. Nie raz okazuje się, że po wpięciu takiego czy i9nnego cuda, trzeba je odłączyć, bo miesza w elektronice.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

09 Gru 2022, 14:21

Ok dzięki Albercik za poradę.
Bonifacy uważam że frajerzy to wykorzystują czyjaś niewiedzę naciągając na koszty i nie prosiłem żeby ktoś poprowadził mnie za rękę ani żeby przyjechał i za free to zrobił skoro nie pomagasz po co się w ogóle odzywasz i komentujesz?
Bardziej po prostu liczyłem na to że ktoś już montował coś takiego i ma wiedzę na ten temat.
RafałP
Nowicjusz

09 Gru 2022, 17:16

Tu nie chodzi o frajerstwo czy cwaniactwo, żeby nie wydawać kasy itd itp. Nasze forum jest właśnie po to, żeby pomagać i żeby niepotrzebnie nie jeździć po mechanikach i właśnie nie wydawać kasy jak nie ma takiej potrzeby.
Tutaj problem jest w tym, że lepiej samemu w tym aucie nie grzebać przy elektryce/elektronice, bo można sporo namieszać. Lepiej wydać kasę i mieć to zrobione fachowo i bezproblemowo, niż robić to samemu, nawet za czyjąś poradą i narobić sobie problemów i w sumie wydać 3 razy więcej na naprawy. To auto ma dość sporo elektroniki kontrolowanej przez różnego rodzaju moduły, sterowniki itd. Nawet akumulator ma swój moduł kontroli.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

09 Gru 2022, 18:56

Rozumiem Albercik dlatego podziękowałem za poradę :) Będę musiał w Wawie znaleźć jakiegoś elektryka który nie krzyknie chorej kwoty i będzie znał się na robocie
RafałP
Nowicjusz