Uszczelka/listwa wewnatrz drzwi gdzie kupić jak przykleić? zdjecie

23 Gru 2022, 10:03

cześć, oderwała mi się wczoraj uszczelka na spodzie drzwi od wewnątrz. dodaję zdjęcie poglądowe, żeby było wiadomo o ktora czesc mi chodzi konkretnie (bo nie wiem jak się to nazywa :? ) szukam i szukam w necie, ale wszędzie są uszczelki do okola drzwi, a mi chodzi tylko o tą dolna część. moje pytania;

Co to jest i czy da się to dokupić?
Na co to przykleić najlepiej, żeby się trzymało?
I czy w ogole jest mi to potrzebne? Nie wiem jakaś wilgoć sie dostaje wtedy do samochodu? Czy moze nie ma potrzeby tego robić?

model samochodu: Audi A3 8p

Zdjęcie zapożyczone z internetu
nastus93
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

23 Gru 2022, 10:47

To nie jest czasem kawałek uszczelki która jest zintegrowana z dolna listwą drzwi? Z drugiej strony na drzwiach na dole widać listwę?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

23 Gru 2022, 11:19

Jest tak jak @rokiko mówi, to jest zintegrowane a odpadło bo widać że to jest już mocno pordzewiałe.
Niestety musisz to zrobic po taniości na jakieś wkreciki bo do rdzy to nic się trzymać nie będzie a w przyszłości i tak czeka Cię wymiana drzwi
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Gru 2022, 13:23

to nie jest moje zdjęcie, chodzilo o to aby pokazac o ktora czesc chodzi. i ona byla przyklejona, da sie to gdzies dokupic? albo czym przykleic?
nastus93
Nowicjusz

23 Gru 2022, 13:23

z drugiej strony tego nie ma, tylko od wewnatrz
nastus93
Nowicjusz

24 Gru 2022, 14:01

Nie pisz posta pod postem,jak chcesz coś zmienić/dodać używaj opcji edytuj.
Czyli ta guma nie jest razem z tą dolną listwą? Jak się trzyma? Na taśmie 2 stronnej?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Flotowy segment B - jakie auta wybierają firmy?
    Segment B niezmiennie od dziesięcioleci bije rekordy w Europie. Czemu małe hatchbacki są chętnie wybierane? Przede wszystkim z uwagi na rozsądną cenę, łatwość poruszania się po mieście, coraz wyższy poziom technologicznej ...

24 Gru 2022, 20:52

Tak jakby jakimś klejem była przymocowana ale nie wiem dokładnie czym
nastus93
Nowicjusz