Mazda mx-3

28 Paź 2009, 21:05

Witam co sadzicie o mazdzie mx-3 po liftingu czyli od 1994 i w gore silnik 1,6 107 km i jak to w gazie pracuje i czy sie oplaca zakladac?? jestem zainteresowany kupnem takiego autka mam 12000 tys. szukam cos okolo 1996-1998 jak mowicie dobry wybor?? czy polecacie jakies inne autko takiego podobnego typu (coupe)

Z gory dzieki:D
Kevin.
Nowicjusz

Miejscowość: Przyłubsko

30 Paź 2009, 18:14

Kevin,to auto niby ładnie wygląda ale mnie jazda nim nie zachwyciła(auto kuzyna) a przypominam jeżdżę starym rupieciem z przed 24 lat(190-tka),spodziewałem się czegoś o wiele lepszego,ja tej Mazdy bym nie kupił!Możesz popróbować np.HYUNDAIA COUPE z 2 litrowym silnikiem ,znajomy miał ,chwalił ten samochód ,sprzedał go z żalem tylko dlatego,że musiał kupić auto innego rodzaju(VANA).Jeszcze jedno,HYUNDAI był zagazowany i nic się z nim nie działo.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

31 Paź 2009, 08:35

a ja slyszalem ze tym sie super jezdzi trzyma sie drogi i wogłule...:D
Kevin.
Nowicjusz

31 Paź 2009, 09:09

Kevinie,już pisałem kiedyś że jeśli chodzi o trzymanie się drogi i komfort jazdy to z moją starą 190-tką nie może się równać pod żadnym względem,kupisz raczej autko deczka wyhuśtane.Wsiadając do tego samochodu sądząc po wyglądzie spodziewałem się ognia ,cyt iskierka zgasła!No może jeśli ktoś sobie stuninguje solidnie.Ogólnie auto nie jest awaryjne,większych problemów nie ma,potrafi jednak mnóstwo palić i oleju trochę pożreć,koło samochodu kuzyna non stop widzę pojemniki po oleju,uważaj na to ,wszystko zależy w jakim stanie auto kupisz ,kuzyn kupił w niezłym ale niestety pożera go ten samochód z buciorami(młody chłopak).Silnik już robił,zatarł go ,gdyż oleju było w silniku mało a lampka jeszcze się nie zaświeciła,za taki sobie remont dał 1500 zł,autko się jakoś turla,jeśli kupisz to patrz często na miarkę oleju :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

31 Paź 2009, 12:10

Aha no to napewno bo u mnie w domu to sie dba o auta:D a jaki mial silnik bo jesli oleju duzo palił to pewnie 1.8 bo to one sa zdolne do tego:D i ile mu srednio palił?? bo wiem ze jesli sie depnie to potrafi spalic troche....:D
Kevin.
Nowicjusz

31 Paź 2009, 15:15

Kuzyn ma z silnikiem 1.6 :???: nie pasuje do tego samochodu , kupił od chłopaka który na stałe mieszka w Austrii,auto było zadbane , jest z tych lat ,które ciebie interesują.Ile mu pali?Nie chce mi się przyznać :wink: chodzi przymulony cały czas z tego co wywnioskowałem to około 10l gdy jeździ spokojnie tam i z powrotem.Ja na twoim miejscu celowałbym w Hyundaia,kupisz młodszy rocznik .To b.dobre samochody ,silniczek 2.0 jeszcze do tego LPG,mój znajomy sprzedał go za 8000 zł,autko takie było, że nie można się było do niczego przyczepić, no może tylko kolor był niezbyt, ciemna malina.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poślizg w zimowych warunkach - co robić?
    Wielu kierowców sądzi, że nigdy nie przydarzy im się poślizg, bo przecież jeżdżą ostrożnie lub są po prostu świetnymi kierowcami. Jednak rzeczywistość może ich zaskoczyć. Lepiej wiedzieć, jak wyjść z poślizgu. Najlepiej ...
    Objawy uszkodzenia turbosprężarki
    Obecnie niemal każdy samochód z silnikiem diesla jak i benzynowym wyposażony jest w turbosprężarkę. Ma ona na celu zwiększenie ilości powietrza doprowadzanego do cylindrów a co za tym idzie zwiększenie jego mocy. Niestety ...

31 Paź 2009, 17:49

nie wiem gdzies nie mam przekonania do Hyundaia koreanczyk wkoncu;/
Kevin.
Nowicjusz

31 Paź 2009, 18:47

Spoko ,najpierw popróbuj koreańskiego dania i patrz raczej na te samochody przez pryzmat Japonii,KOREA blisko tego kraju,myślisz że to przypadek ,że KIA Ceed należy do najmniej awaryjnych aut w swym segmencie ,jest tuż za Japończykami a przed Niemcami.MAZDA się ceni,to weź pod uwagę .Ja gdybym miał kupować coupe poza Mercedesem ,to wybrałbym właśnie tego HYUNDAIA,widzisz że tutaj na forum żaden ze znawców aut się z tego pomysłu nie naśmiewa.Ten HYUNDAI jest pewną namiastką autka sportowego ,ta MAZDA jeszcze z tym silnikiem :???: Gdybyś miał trochę więcej kasy mógłbyś trafić w nowszy model,widziałem we Włoszech zagazowanego,czerwonego ,piękna maszyna ,jak oceniana jest wśród coupe?!Tak samiutko jak np.NISSAN 300 ZX a pamiętaj o tym ,że NISSANY z 90 r.cenią się na 20 tyś zł.a HYUNDAI z 2002 r.25 tyś zł,paranoja :!: Do tego Koreaniec jest autem ładniejszym i łatwiejszym w naprawie,za NISSANa nie weźmie się mechanik bez zaplecza solidnego(olej w tym samochodzie wymieniasz co 6 tyś .km),pomyśl jeszcze o jakimś innym coupe to dowiesz się ile jest wart ,ten Koreanczyk jednak jest nie do pobicia(cena,rocznik).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

31 Paź 2009, 21:47

ale tu chodzi tez o wyglad Hyunday mi sie z tylu strasznie nie podoba;/ a mazda wrecz odwrotnie mialem okazje jakis czas temu ogladac ja z bliska i naprawde super autko :D jeszce ogladalem w koloze tym takim zielonym jasnym nie wiem czy kojarzysz ale jest ochydny a i tak zakochalem sie w mazdzie:D ta linia jego jest ładna
Kevin.
Nowicjusz

31 Paź 2009, 22:27

Jeśli to autko jest twoją miłością to cóż poradzić,poświęć trochę czasu w celu znalezienia auta godnego uwagi,jeśli chodzi o stronę techniczną to nie ma do czego zbytnio się przyczepić,kuzyn gdyby nie ten silnik nic dotąd przy aucie by nie robił,faktem jest jedno,gdy go kupił autko z rury wydechowej nie puściło dymka,kuzyn młody chłopak po zapaleniu od razu ruszał z piskami,tak zawsze robił,być może załatwił ten silnik sam,teraz już tego nie robi,przestrzegałem go,że w ten sposób może zniszczyć dobry silnik ,być może to zrobił i teraz już uważa?!Rusza spokojnie na zimnym silniku.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

16 Maj 2010, 10:14

Jaki Polecacie silnik ?
1.6 i (107KM)
1.8 V6 24V (136KM)
:?:
CzasnaZmiany
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa