REKLAMA
Cześć,
jako nowy członek forum nie ukrywam, że bardzo liczę na Wasze opinie i pomoc jako ludzi doświadczonych i wiedzących pewnie znacznie więcej ode mnie o autach.
Planuję zakup auta rodzinnego do ok. 40k, rocznik 2010-2012. Wstępnie wybrałem trzy modele:
Peugeot 5008 2.0 diesel 150KM (jest bardzo przestronny wewnątrz, ma duży bagażnik i pełno bajerów, ale boję się diesli, szczególnie że silnik 1.6 był dość awaryjny)
Opel Insignia kombi 1.4 benzyna 140KM (mniejszy bagażnik niż w Peugeot-cie i ogólnie jakiś taki niski, ale pali mało)
Mazda 6 II kombi 2.0 benzyna 147KM (jest zaj*bista i mało awaryjna, ale spala ok. 10l/100km i ma najmniejszy bagażnik z tych trzech modeli).
Myślałem też o Hondzie CR-V III (2.2 w dieslu), ale ma za mały bagażnik jak na moje potrzeby i te krótkie siedzenia to jakaś porażka.
Wiem tyle co sobie coś tam poczytałem o tych autach, ale liczę na Waszą pomoc i radę. A może polecacie coś innego? Zależy mi na dużym bagażniku i przestronnym wnętrzu i małej awaryjności. I oczywiście fajnie jakby mało palił .