Mazda, Opel, Skoda - co wybrac do 30 000 pln ?

17 Cze 2019, 19:27

Witam.

Chciałbym poradzić się Was drodzy forumowicze jakie auto wybrać.

Zastanawiam się nad:
-Mazda 6 II ,
-Opel Insignia A ,
-Skoda Octavia II

Rocznik auta ok. 2010r. silnik 1.8 lub 2.0 i bardzo mile widziana automatyczna skrzynia biegów. Nadwoziowo interesuje mnie kombi.

Poradźcie mi prosze nad czym najlepiej się zastanowić, bo oglądam już jakiś czas ogłoszenia i sam nie wiem co wybrać.
Mazda bardzo mi się podoba, ale zwykle są to sprowadzane z Niemiec egzemplarze. Skode mogę bezproblemowo znaleźć z polskiego salonu, ale wydaje mi się "prostsza" jeżeli chodzi o wnętrze i styl. Opel bardzo przypadł mi do gustu, ale tu występują wersje z turbinami...

Może macie któreś z wymienionych aut? Opiszcie proszę wady i zalety i podpowiedzcie nad czym powinienem się zastanowić.

Z góry dziękuję.
DscMati
Obserwowany

Auto: Opel Vectra B

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Nowy Lexus IS oraz IS F w 2021 roku?
    Wiele wskazuje na to, że Lexus IS w najbliższych latach doczeka się następcy. Najnowsze informacje wskazują, że auto czekają spore zmiany - zostanie oparte na platformie TNGA, otrzyma nową turbodoładowaną jednostkę benzynową ...